Sirijska armija napreduje ka pozicijama džihadista u okolini Holmsa (FOTO)

17.11.2016. 15:08
Piše:
Srbija Danas/RIA Novosti
Sirijska vojska / Izvor: Profimedia
Borci sirijske armije započeli su ofanzivu na pozicije oružanih terorističkih bandi, koje se nalaze južno od grada Holms.

Vladine snage napale su formacije terorističke grupe ''Islamska država'' u rejonu Tljulj as-Savana i likvidirale mnoštvo terorista. Osim toga, džihadistička vojna tehnika pretrpela je značajna oštećenja. 

U naseljenim punktovima Al-Farhanija i Ajn-Husejna vojska je nanela udar po bandama grupe ''Džebat al-Nusra'', što je nateralo protivnika da u trku napusti svoje položaje i pobegne. Islamisti su za sobom ostavili značajnu vojnu tehniku. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Sirijska armija nastavlja da pritiska teroriste u nekoliko pravaca. Džihadisti pre napuštanja rejona miniraju zgrade i puteve, što često dovodi do civilnih žrtava.

Kako prenose ''RIA Novosti'', petnaestogodišnji dečak je poginuo kada je nagazio na pešadijsku minu u blizini puta - Džebal - Koukbal na istoku provincije El-Hasak. 

Mina u Siriji / Izvor: Reuters

Bombu su blizu kuće postavili džihadisti Islamske države. Pri eksploziji, petnaestogodišnjak je teško ranjen. Hitno je prebačen u Nacionalnu bolnicu grada El-Hasak, gde je preminuo od zadobijenih rana. 

Vesti o Siriji i Iraku možete pročitati OVDE. 

Piše:
Srbija Danas/RIA Novosti
17.11.2016. 15:08
Pogledajte više