Sirijska vojska šalje pojačanje ka granici s Irakom?

15.05.2017. 10:43
Piše:
Tanjug
sirijska vojska / Izvor: Profimedia
Uputili se ka pustinji

Sirijska vojska, uz podršku iranskih snaga, premešta snage u pustinjsku regiju u blizini granice sa Irakom i Jordanom, dok pobunjenici koje podržavaju SAD učvršćuju kontrolu u oblastima iz koje su nedavno proterani pripadnici Islamske države, rekli su danas izvori iz redova pobunjenika i komandiri. 

UZNEMIRUJUĆI FOTO: Islamska država SVIREPO KAZNILA 145 nevinih civila u Mosulu! (FOTO)

Veliki USPEH iračke vojske kod Mosula: Bitka za bastion terorista - Al Kairavan, može da POČNE! (VIDEO)

Prema njihovim rečima, obaveštajni podaci pokazali su da je stotine sirijskih vojnika i šiitskih snaga koje podržava Iran, zajedno sa tenkovima i teškom opremom, prešlo proteklih dana u grad Saba Bijar slabo naseljenu pustinjsku teritoriju koja se prodeže do granice sa Jordanom i Irakom, prenosi Rojters. 

Turska vojska ušla u Siriju / Izvor: Profimedia

Sirijska vojska i njeni saveznici zauzeli su udaljeni grad u blizini autoputa Damask-Bagdad prošle nedelje dok su nastojali da spreče da oblasti, koje su napustili tvrdokorni militanti, padnu u ruke Slobodne sirijske opozicije, koju podržava Zapad, dodaju pobunjenici. 

- Poslali su veliko pojačanje - od artiljerije do tenkova i oklopnih vozila -  rekao je portoparol takozvanog Južnog fronta Slobodne sirijske armije major Isam al Reis.

SIrijska vojska nije bila odmah dostpuna za komentar, prenosi Rojters. 

Ostale vesti iz Sirije možete pročitati OVDE

 

Piše:
Tanjug
15.05.2017. 10:43
Pogledajte više