Šta će sad reći Makron?! Sirijska vojska pronašla skladišta francuskog naoružanja u Istočnoj Goti

12.03.2018. 16:59
Piše:
Srbija Danas/Sputnik
Istočna Gota / Izvor: Reuters
Sirijska armija započela je veliku vojnu operaciju oslobođenja ove oblasti

Sirijska vojska koja sprovodi akciju oslobođenja Istočne Gote od islamista, pronašla je skladišta naoružanja iz Francuske.

Maslinova grančica NARASLA do periferije grada Afrina: FSA nadomak EPICENTRA kurdskog otpora

Za 7 godina, POLA MILIONA poginulih u sirijskom RATU, a onda je usledila NOTORNA LAŽ Opservatorije!

Vest da je pronađeno naoružanje iz Francuske usledila je nakon što su vladine snage pronašle i laboratoriju za proizvodnju hemijskog oružja u Aftrisu.

sirijska vojska / Izvor: SD/ilustracija

- Oružje i municija proizvedeni u Francuskoj pronađeni su tokom akcije oslobođenja Modira i Mesraba – kažu vojni izvori.

Počeo BRUTALNI SUKOB između terorističkih frakcija u Istočnoj Goti!

Francuska nije krila da je slala naoružanja sirijskim pobunjenicima, a isporuke su nastavljene uprkos embargu EU. Ova zemlja snabdevala je teroriste pešadijskim naoružanjem, raketnim bacačima i protiv-tenkovskim minama, a bilo je i drugih vidova pomoći, poput novčanih sredstava i vojnih saveta.

Emanuel Makron / Izvor: Reuters

Emanuel Makron najavio je da će njegova zemlja reagovati vojno, ukoliko se pokaže tačnim da je sirijska vojska koristila hemijsko oružje. Francuska optužuje zvanični Damask da koristi ovu, zabranjenu vrstu naoružanja, a izveštaji sa terena govore upravo suprotno. Islamistički pobunjenici su zapravo ti koji pokušavaju da se domognu i naprave ovakvu vrstu oružja.

U NAREDNIH 48 SATI teroristi KREĆU u NAJMASOVNIJI napad DO SADA na sirijsku vojsku u TROUGLU SMRTI

Podsetimo, Istočna Gota, predgrađe Damaska, pod kontrolom je islamskih pobunjenika od 2012. godine. Sirijska armija započela je veliku vojnu operaciju oslobođenja ove oblasti, prem anjnovijim informacijama više od pola teritorije Istočne Gote je oslobođeno, a teroristički položaji podeljeni su u tri džepa.

Sve vesti iz Sirije, Iraka, Jemena možete OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas/Sputnik
12.03.2018. 16:59
Pogledajte više