STIGLA JE NAJVEĆA NOĆNA MORA DŽIHADISTA: 42.brigada 4.mehanizovane divizije sirijske vojske (MAPA)

08.01.2017. 13:15
Piše:
Srbija Danas
sirijski vojnik / Izvor: Profimedia/ilustracija
Ovakav razvoj događaja dolazi nakon što su terorističke snage odstupile od dogovora o pomirenju koji su potpisali sa državnim službenicima prethodnog dana

Sirijske vojne jedinice iz 42. brigade 4. mehanizovane divizije (koje se teroristi naročito pribojavaju) mobilisane su oko strateškog terorističkog bastiona - Doline Barada.

Sirijska vojska / Izvor: Profimedia

Ovakav razvoj događaja dolazi nakon što su terorističke snage odstupile od dogovora o pomirenju koji su potpisali sa državnim službenicima prethodnog dana. Lokalni izvori smatraju da naređenja sa strane utiču na pobunjenike da nastave borbu.

Ipak, malo je verovatno da će se teroristi odupirati još dugo s obzirom na daleko čuven učinak 42. brigade u Muadamiji,  Daraji i Kan Al-Šehu gde su tvrdoglavi teroristi završili tako što su na kraju pristali na transportovanje do Idliba zelenim autobusima. Deset vozila sa raketnim lanserima ili takozvanih MLRS ( M270 Multiple Launch Rocket System) i pet poljskih topova su postavljeni na brdima iznad doline. Oči sirijske vlade su uprte u regiju Vadi Barade zbog njenih prirodnih izvorišta vode Fidžah koji bi mogao da nadomesti problem sa snabdevanjem glavnog grada Damaska sa više od pet miliona stanovnika. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Piše:
Srbija Danas
08.01.2017. 13:15
Pogledajte više