Žestoke osude iz Irana: Siriju napala banda KRIMINALACA

14.04.2018. 10:55
Piše:
Srbija Danas/Sputnik
Ali Hamnei / Izvor: Profimedia
Hamnei podsetio na kampanje u Iraku i Avganistanu 

Vrhovni lider Irana Ali Hamnei žestoko je osudio napad zapadnih zemalja na Siriju i naveo da se bombardovanjem neće postići ništa.

- Napad na Siriju je zločin. Američki predsednik Donald Tramp, premijerka Velike Britanije Tereza Mej i predsednik Francuske Emanuel Makron su kriminalci - naveo je Ali Hamnei.

Vrhovni lider je dodao da napad neće doneti rezultat i podsetio na kampanje u Iraku i Avganistanu. Iransko ministarstvo inostranih poslova je saopštilo da je napad "flagrantno kršenje međunarodnog prava" i da predstavlja akt koji "ignoriše suverenitet Sirije".

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- SAD i njeni saveznici nemaju nikakvog dokaza da je Sirija odgovorna za hemijski napad na Dumu. Tramp nije ni čekao da Organizacija za zabranu hemijskog oružja završi izveštaj već je naredio vojni napad. SAD i njeni saveznici biće odgovorni za regionalne posledice ove akcije - dodaje se u saopštenju.

Vašington tvrdi da je oko 100 projektila ispaljeno ka metama u Siriji. Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da su "brojne" raketa koje su lansirane ka "civilnim i vojnim objektima" presretnute od strane snaga sirijske vazdušne odbrane.

Amerika je noćas krenula u vojni napad na Siriju, zajedno sa Francuskom i Velikom Britanijom, po naređenju Donalda Trampa, kada je ispaljeno više od 100 projektila na Damask i Holms. Pratite detaljno sve najnovije događaje o Siriji OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas/Sputnik
14.04.2018. 10:55
Pogledajte više