Žestoko su se OPEKLI: Sirijska vojska i ruska avijacija sprečile proboj terorista u pravcu Palmire

11.06.2018. 16:21
Piše:
Srbija Danas/Sputnik
sirijska vojska / Izvor: Profimedia
Islamisti skroz razbijeni

Sirijska vojska je uz podršku ruske vojne avijacije u ponedeljak sprečila proboj militanata iz sirijskog grada Tanf (koji su okupirale američke snage) u pravcu Palmire, saopštio je ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.

- 11. juna ujutru na jugu provincije Homs sirijske vladine snage su uz podršku vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sprečile pokušaj proboja militanata iz područja naselja Tanf u pravcu Palmire - navodi se u saopštenju.

Suhoji Su-25 u akciji / Izvor: Profimedia

U saopštenju se dodaje da su sirijski posmatrački punktovi u oblasti planine Gurab otkrili veliku grupu terorista koja se "kretala u pikapovima sa teškim naoružanjem i na motociklima“.

Tokom sukoba "uz podršku avijacije vazduhoplovnih snaga Rusije proboj militanata je sprečen, a uništeno pet militanata, pikap i jedan motocikl. Ostali militanti su se razbežali i vratili prema naselju Tanf koji su nelegalno okupirale SAD", ističe se u saopštenju Centra.

Oni su objasnili da su pokušaji proboja terorista kod Tanfa redovni.

Jedna od američkih vojnih baza u Siriji nalazi se u garnizonu Tanf, gde se izvodi obuka i opremanje vojnika jedinica oružane sirijske opozicije. Izbeglički kamp Rukban nalazi se u "zoni bezbednosti" pored američke vojne baze Tanf, koja je nezakonito raspoređena u aprilu 2017. godine pod izgovorom borbe protiv terorista.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pratite OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas/Sputnik
11.06.2018. 16:21
Pogledajte više