Bivši potpredsednik DSS Slaviša Ristić napustio stranku!

22.10.2016. 14:42
Piše:
Srbija Danas
Slaviša Ristić / Izvor: Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Bivši potpredsednik Demokratske stranke Srbije i poslanik u Skupštini Srbije Slaviša Ristić obavestio je danas DSS da "sa ogorčenjem i gađenjem neopozivo istupa iz članstva u Demokratskoj stranci Srbije".

- Istupam iz članstva, ali ne iz one Demokratske stranke Srbije sa kojom sam 24 godine delio dobro i zlo, već iz onoga u šta se ova, nekada ugledna i dostojanstvena stranka u međuvremenu pretvorila - napisao je u otvorenom pismu Ristić koji je nekada bio i predsednik Opštine Zubin Potok.

Ristić je naveo da nije iznenađen "sramnom odlukom lažnog Predsedništva DSS" da iz stranke isključi šeficu poslaničkog kluba u Skupštini Srbije i dojučerašnju predsednicu stranke Sande Rašković Ivić "koja je u teškim okolnostima uspela da stranku podigne iz mrtvih i vrati u parlament".

Sanda Rašković Ivić / Izvor: Profimedia

Podsetimo, predsedništvo Demokratske stranke Srbije na jučerašnjem zasedanju prihvatilo je predlog Izvršnog odbora o brisanju iz evidencije članstva narodne poslanice Sande Rašković Ivić , u skladu sa Statutom stranke. Odluka je doneta uz dva glasa protiv, od kojih je jedan člana Predsedništva, Vukosava Tomaševića.

Doskorašnja predsednica DSS potvrdila je da je izbačena iz te stranke i navela da je cilj takve odluke bio da se rasformira poslanički klub DSS.

- Da izbačena sam iz stranke. To je nešto što se očekivalo. Presedništvo je donelo takvu odluku. Oni su to već ranije to najavljivali. Cilj im je bio da se rasformira poslanički klub, koji je u DSS, jedini i funkcionisao. Nisam iznenađena. Ostajem u Skupštini. Braniću ideju demokratije koju nisam našla u DSS, već u kući učeći od mog oca - rekla je Rašković Ivić za portal SrbijaDanas.com.

Piše:
Srbija Danas
22.10.2016. 14:42
Pogledajte više