OVAKVU MINISTARKU NEMA NIKO: Ona je najatraktivnija žena koja ulazi u Vladu Srbije (FOTO)

09.08.2016. 12:32
Piše:
Srbija Danas
Nela Kuburović / Izvor: Foto: YoutubePrintscreen/Комора Извршитеља
Među kandidatima za nove ministre Vlade Srbije svakako je najveću pažnju zbog svog atraktivnog izgleda zauzela buduća ministarka pravde Nela Kuburović.

Ne samo po svom fizičkom izgledu, Nela je pažnju javnosti pridobila i zbog svoje bogate biografije. Iako je veoma mlada kandidatkinja za ministra pravde bila je pomoćnica ministra u sektoru za pravosuđe, sa dugogodišnjim stažom u tom resoru. Kuburović je prethodno u Ministarstvu pravde od 2008. godine radila najpre kao savetnik za poslove Visokog saveta pravosuđa, a od aprila 2009. godine za pružanje stručne pomoći Visokog saveta sudstva i Državnom veću tužilaca.

KO JE NOVI MINISTAR PROSVETE? Zbog OVOG uspeha bio je logičan izbor premijera! (FOTO GALERIJA)

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Mlada i uspešna

Rođena je u Sarajevu 1982, a osnovnu školu Milan Rakić je završila u Beogradu, a potom i X beogradsku gimnaziju. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirala je 2005. godine, a potom je završila poslediplomske studije na smeru za privredno pravo. Pravosudni ispit je položila sam u julu 2008. godine, a javnobeležnički ispit u junu 2014. godine.

U avgustu 2009. godine zasnovala je radni odnos u Administrativnoj kancelariji VS načelnika Odeljenja za statusna pitanja sudija u Administrativnoj kancelariji VSS.

HIT FOTKA NA TVITERU! DETALJ koji drastično razlikuje Tasovca od novog ministra kulture (FOTO)

Za pomoćnika ministra pravde izabrana je 1. jula 2014. godine, a u u avgustu 2014. godine imenovana je za člana Evropske komisije za efikasnost pravosuđa (CEPEJ), kao predstavnik Republike Srbije, a učestvovala je u radu sednica SEPEŽ-a.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

KAKVA JE SUDBINA BIVŠIH MINISTARA: Ne brinite, radiću ja, sam, ovako...reče i ode!

Član je radnih grupa Ministarstva pravde za izradu nacrta zakona i podzakonskih akata kao što su Zakon o izvršenju i obezbeđenju, Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći, Zakon o Pravosudnoj akademiji, Zakon o javnom beležništvu, Zakona o sudijama, Zakona o javnom tužilaštvu i drugim.

GEJEVI PLAKALI OD SREĆE: Izbor Brnabićeve civilizacijska stvar za homofobičnu Srbiju!

Kuburović je bila i član zajedničkog stručnog tima Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde koji je pronašao rešenja za prevazilaženje spornih pitanja povodom Zakona o javnom beležništvu i pratećeg seta zakona, nakon čeka su advokati prekinuli više mesečnu obustavu rada. Zbog učestvovanja u izradi Nacrta Zakona o izvršenju i obezbeđenju, Kuburović je 2016. godine dobila priznanje Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALEDA) za doprinos reformama i sprovođenju zakona u Srbiji u toku 2015. godini.

Piše:
Srbija Danas
09.08.2016. 12:32
Pogledajte više