SRPSKA PRAVDA KONAČNO ZADOVOLJENA: Haški tribunal OSLOBODIO krivice Slobodana Miloševića!

13.08.2016. 09:10
Piše:
Srbija Danas/Srpski telegraf
Slobodan Milošević / Izvor: Profimedia
Bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević je nevin!

Haški tribunal posthumno je oslobodio Miloševića svih optužbi za ratne zločine počinjene tokom rata u Bosni, tvrdi američki novinar Nil Klark.

REČENICA KOJA JE UŠLA U ANALE: Dan kad je Milošević postao SRPSKI CAR NA KOSOVU! (VIDEO)

On u svom blogu objavljenom na sajtu RT otkriva da je tribunal pokušao da prikrije oslobađanje Miloševića jer se ta odluka spominje samo u jednoj rečenici presude bivšem predsedniku RS Radovanu Karadžiću.

Radovan Karadžić / Izvor: Profimedia

Žrtva obmane zapada

Zaslužan za ovo otkriće je Endi Vilkokson, novinar koji je na haški zaključak naišao čitajući pažljivo presudu Karadžiću.

- Za proteklih 20 i nešto godina Milošević je bio zlokobni, genocidni diktator, čovek koga treba kriviti za smrt svih koji su na Balkanu stradali devedesetih. Zvanični narativ, isti onaj kojim nam je 2003. objašnjeno da Irak poseduje oružje za masovno uništenje, bio je čista obmana, osmišljena tako da opravda operaciju smene režima u Srbiji, koju je Zapad priželjkivao – piše Klark uz napomenu da se zato olobađanje Miloševića prikriva.

Slobodan Milošević / Izvor: Profimedia

- Zaključak Haga da je jedan od najvećih političkih demona naše ere zapravo nevin čovek trebalo je da bude jedan od glavnih naslova u svim svetskim medijima. Ali nije – zaključuje Klark i dodaje da ovo ponovo dokazuje da bi sve tvrdnje NATO o „zvaničnim neprijateljima“ trebalo prihvatati sa ogromnom rezervom.

ALBANAC SA KOSOVA ŽALI ZA MILOŠEVIĆEM: Bio je bolji, je**m sto majki svima u Prištini! (VIDEO)

Goran Petronijević, Karadžićev advokat, kaže da Klark slobodnije Tumači presudu, ali da se može reći da je Milošević oslobođen.

TRAGIČAN KRAJ JUGOSLOVENSKOG PREDSEDNIKA: Pred Hag Milošević se OVIM rečima obratio policajcima

Oslobođeni svi zvaničnici

- On to zaključuje na osnovu rečenice da Milošević nije mogao politički da utiče na lidere bosanskih Srba. Neuporedivo veći značaj u tome je da u presudi nema nijednog srpskog zvaničnika uključenog u zajednički zločinački poduhvat. Srbija je tako isključena od odgovornosti za događaje u BiH, ali ne samo Milošević, već i Franko Simatović, Jovica Stanišić i Momčilo Perišić – objašnjava Petronijević.

Piše:
Srbija Danas/Srpski telegraf
13.08.2016. 09:10
Pogledajte više