STVARI POSTALE JASNIJE: NATO podržava "žutu patku"!

26.08.2016. 00:51
Piše:
Srbija Danas/Informer
Žuta patka / Izvor: Profimedia
Direktorka Centra za evroatlantske studije i glavna NATO lobistkinja u Srbiji Jelena Milić javno je pozvala građane da danas dođu na antivladine proteste pod simbolom žute patke.

Milićeva je svojim pratiocima na Tviteru proširila poziv inicijative "Ne davimo Beograd", a zatim napisala: "CEAS će u petak u 10h biti uz "Ne davimo Beograd" za odbranu #Savamala".

VUČIĆ: Nije njima bitan ni Siniša Mali, ni Savamala - njih samo zanima glava Aleksandra Vučića

Podrška Milićeve "žutoj patki" znači da i nato pakt podržava antivladine demonstracije koje su, podsetimo, u julu prerasle u ulično nasilje. Ova činjenica naročito zabrinjava ako se imaju u vidu najave organizatora protesta da će od septembra krenuti u radikalizaciju protesta, odnosno da će izazivati sukobe sa policijom i neistomišljenicima.

NATO / Izvor: Profimedia

Analitičar Dragomir Anđelković ističe da Milićeva podrškom inicijativi "Ne davimo Beograd" pokušava da popuni budžet svoje organizacije.

SLUČAJ SAVAMALA: Obdukcija pokazala da čuvar nije nasilno umro

- Ona gleda samo sopstvene interese. Videli smo da su na ovim NATO - Soroševskim protestima učestvovale i zapadne diplomate. Milićeva shvata da iza demonstracija stoje razne nevladine organizacije i zapadni centri moći od kojih može da se okoristi, pa pokušava da se nakači na fondove onih koji finansiraju proteste - podvlači Anđelković.

Piše:
Srbija Danas/Informer
26.08.2016. 00:51
Pogledajte više