VUČIĆ PREKIDA POSETU SAD: Premijer se HITNO vraća u Srbiju zbog pretnji ratom Republici Srpskoj?!

20.09.2016. 15:29 18:58
Piše:
Kurir/SrbijaDanas
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije
Posle pretnji novim ratom u BiH, koje je uputio ratni komandant Armije BiH Sefer Halilović, premijer Aleksandar Vučić razmatra da prekine posetu SAD i hitno se vrati u Srbiju.

Kako se saznaje, Vučić je već razgovarao sa predsednikom Srbije i rukovodiocima srpskih bezbednosnih službi o najnovijim pretnjama koje stižu iz Sarajeva, a odluku o povratku će doneti večeras.

PREMIJEROVA POSETA DONOSI SJAJNE REZULTATE: Američki investitori ulažu 20 miliona evra u Srbiju

General i načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović zapretio je nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden jer, kako tvrdi, to će značiti "raspakivanje" Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.

NEPREMOSTIVE RAZLIKE KOJE VODE U HAOS: Koje unutrašnje sile mogu POJESTI ALBANIJU?! (MAPA)

Halilović je istakao da se Republika Srpska u eventualnom sukobu može održati najviše 10 do 15 dana. 

OGLASIO SE VUČIĆ IZ NJUJORKA: Republika Srpska neće biti pregažena kako pojedini generali priželjkuju!

Na pitanje da li u BiH, i na jednoj i na drugoj strani, ima dovoljno ljudi spremnih da ratuju, Halilović je odgovorio sa "Da, apsolutno".

Kako je ministar inostranim poslova Srbije Ivica Dačić reaogovao povodom ovih izjava pročitajte OVDE.

Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Vlada RS

DODIK O PRETNJAMA: Niko nam neće oteti Srpsku, Sefer Halilović puca u prazno!

Vučić se trenutno nalazi u poseti Njujorku, gde je trebalo da prisustvuje i govori na godišnjem skupu Klinton fondacije.

Podsetimo, premijer Vučić je u svojim govorima u Donjoj Gradini i u Busijama već upozoravao na mogućnost agresije na Republiku Srpsku. Premijer je tada upozorio da Srbija neće dopustiti da neko ponovo kolje i proteruje Srbe.

VUČIĆ O REFERENDUMU U RS: Raspakivanje Dejtonskog sporazuma bio bi problem za sve!

- Srbin više neće u jamu, Srbin više neće bespogovorno u smrt, Srbin više neće i ne može bez svoje njive, imanja, kuće, ognjišta - rekao je Vučić na komemoraciji jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini.

On je rekao da Srbin više ne pristaje da bude kriv samo zato što je Srbin i što se krsti sa tri prsta, a Srbija nikad više neće biti slaba da gleda, ćuti i dopušta uništenje, pogrom dela sopstvenog naroda.

Piše:
Kurir/SrbijaDanas
20.09.2016. 15:29 18:58
Pogledajte više