Vulin otvara radionicu o prevenciji trgovine decom i mladima

22.08.2016. 06:54
Piše:
Tanjug
Aleksandar Vulin / Izvor: Srbija Danas
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, otvoriće danas u Beogradu radionicu pod nazivom "Prevencija trgovine decom i mladima u obrazovanju", koja se realizuje u okviru projekta "Prevencija rizika od trgovine ljudima, dece i mladih u Srbiji".

Projekat je fokusiran na unapređenje kapaciteta sistema obrazovanja za preventivno i adekvatno delovanje u ovoj oblasti i na jačanje kompetencija stručnjaka u obrazovanju za blagovremeno prepoznavanje rizika od trgovine ljudima, saopštilo je resorno ministarstvo.

LAZANSKI O RUSKOJ VOJNOJ POMOĆI SRBIJI: Naša armija će postati SILA s kojom se niko neće šaliti!

Jedan od ciljeva projekta je i opredeljenje sistema obrazovanja da prevencija trgovine decom i mladima postane redovna aktivnost sistema, integrisana u godišnje razvojne planove u osnovnim i srednjim školama. Tendencija je da ovi sadržaji budu sastavni deo i određenih nastavnih predmeta, posebno u osnovnoj školi.

Projekat realizuje Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima, uz finansijsku podršku UNITAS fonda i partnerstvo sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, navodi se u saopštenju.

Piše:
Tanjug
22.08.2016. 06:54
Pogledajte više