"AKO BI PALI U RUKE BILO KOME..." Otkriven sadržaj tajnih dokumenata koje je FBI zaplenio od Trampa

21.10.2022. 20:01
Piše:
Srbija Danas
Donald Tramp / Izvor: Profimedia
Tajni dokumenti koje je FBI zaplenio iz rezidencije bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa sadržali su informacije o Iranu i Kini, objavio je u petak Vašington post, pozivajući se na izvore.

- Neki od tajnih materijala uključivali su izuzetno osetljive obaveštajne podatke o Iranu i Kini - piše Vašington post, pozivajući se na anonimne izvore, koji preciziraju da se najmanje jedan tajni dokument odnosi na raketni program Teherana, a niz drugih koji se odnose na obaveštajne podatke o Pekingu.

Ako bi pali u ruke bilo kome, mogli bi da otkriju tajne metode prikupljanja obaveštajnih podataka koje koriste Sjedinjene Države, piše list.

Prema mišljenju stručnjaka, obelodanjivanje informacija sadržanih u dokumentima koje je pronašao FBI potencijalno bi moglo da predstavlja niz problema – od otkrivanja američkih obaveštajnih službenika i metoda prikupljanja informacija, do potencijalne "odmazde" drugih zemalja za Vašington

Podsetimo, FBI je početkom avgusta izvršio raciju u Trampovoj rezidenciji Mar-a-Largo na Floridi u okviru slučaja nezakonite upotrebe, krađe i uništavanja službenog materijala.

Piše:
Srbija Danas
21.10.2022. 20:01
Pogledajte više