Ameri, čuvajte se RUSKOG HASKIJA, opasniji je od aljaskog! Ispaljuje SUPERSONIČNE RAKETE! (FOTO/VIDEO)

22.05.2018. 09:05
Piše:
Srbija Danas/RIA Novosti
ruska vojska / Izvor: Profimedia
Novo rusko oružje pete generacije

Konceptualni dizajn pete generacije "Haski" podmornice je završen, dok se razvijaju taktičke i tehničke karakteristike, rekao je zvaničnik "United Shipbuilding Corporation", Aleksej Rahmanov.

- Već smo završili konceptualni dizajn perspektive podmornice pete generacije "Haski", kao i definiciju njenog izgleda. Predloženo je nekoliko varijanti, sada moramo odabrati optimalniju od njih - rekao je on u intervjuu za časopis "Izvestija".

Rusi osudili MANIJU RUSOFOBIJE: Sve je izazvano PROVOKACIJAMA Londona

- Sada je u toku razvoj taktičkih i tehničkih karakteristika novog broda. Ostale informacije o Haskiju i dalje su vojna tajna - dodao je Rahmanov.
Kao što je ranije rečeno, malo je otvorenih informacija o višenamenskim nuklearnim podmornicama pete generacije Haski projekta.

Trampovo trgovinsko primirje sa Kinom donelo korist i Rusiji: Cena nafte skočila

Poznato je da će ova podmornica imati sistem koji koristi rakete sa supersoničkim krstarećim raketama "Cirkon", koji je prvi put pomenut u medijima u februaru 2011. godine. Pretpostavljena oznaka RK je "3K-22", a sama raketa je "3M22".

Ameri BESNI, Ukrajinci se hvataju za glavu: Rusija na Krimu pronašla OGROMNE REZERVE gasa?

Kako je ranije rekao zamenik komandanta ruske mornarice za naoružanje Viktor Bursuk, izgradnja podmornice "Haski" biće postavljena u državni program naoružanja za 2018-2025. godinu.

 

Piše:
Srbija Danas/RIA Novosti
22.05.2018. 09:05
Pogledajte više