ARGENTINA I IRAN PODNELI ZAHTEV ZA ULAZAK U BRIKS: Oglasilo se rusko Ministarstvo spoljnih poslova

27.06.2022. 21:50
Piše:
Srbija Danas
Argentina i Iran / Izvor: Profimedia
Argentina i Iran podneli su zahtev za ulazak u BRIKS, objavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Dok je Bela kuća razmišljala o tome šta još na svetu da isključi, zabrani i pokvari, Argentina i Iran su podneli zahtev za pridruživanje BRIKS - napisala je zaharova na Telegramu.

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Said Hatibzade potvrdio je da su vlasti zemlje podnele zahtev za članstvo u BRIKS-u. Ovo je objavljeno na zvaničnom Telegram kanalu iranskog Ministarstva spoljnih poslova.

S tim u vezi, diplomata je izrazio nadu da će Iran nastaviti da bude koristan, a BRIKS će dodati vrednost njegovoj državi.

Prethodno je argentinski predsednik Alberto Fernandes, na skupu u formatu "BRIKS plus", najavio želju svoje zemlje da postane punopravni član ove asocijacije, koja već uključuje Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin primetio da autoritet BRIKS-a iz godine u godinu stabilno raste. On je takođe naglasio da Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika produbljuju interakciju u celoj agendi. On je ovaj proces nazvao objektivnim.

BONUS VIDEO: Ukrajinski dronovi "love" ruske vojnike noću

 

Piše:
Srbija Danas
27.06.2022. 21:50
Pogledajte više