DIVLJAO PA SA AUTOBUSOM PUNIM PUTNIKA SLETEO U JARAK! Poginulo 19 ljudi, ali to nije konačna cifra - jeziv snimak (VIDEO)

19.03.2023. 12:13
Piše:
Srbija Danas/Agencije
Bangladeš / Izvor: Foto: Youtube/Printscreen/SOMOY TV
Broj poginulih mogao bi da raste jer su neki od povređenih putnika u kritičnom stanju

Autobus u središnjem Bangladešu, koji je vozio prebrzo, sleteo je s autoputa i pao u jarak, pri čemu je poginulo najmanje 19 ljudi, a desetine su povređeni, saopštila je policija.

Broj poginulih mogao bi da raste jer su neki od povređenih putnika u kritičnom stanju, rekao je Anovar Hosein, policijski zvaničnik Šibčara, gde se nesreća dogodila. Taj je grad udaljen od prestonice Dake 80 kilometara. Autobus, koji je prevozio više od 40 putnika, pao je u 9 metara dubok jarak uz put nakon što je probio ogradu novoizgrađenog mosta na reci Padma, izjavio je Hosein. 

Vozač poginuo u nesreći 

Vozač koji je poginuo u nesreći čini se da je izgubio kontrolu nad vozilom nakon što je pukla guma, rekao je, dodajući da se uzrok nesreće istražuje. 

Saobraćajne nesreće česte su u Bangladešu. Obično su uzrok nesavesna vožnja, stara vozila i loša sigurnosna pravila, a svake godine poginu hiljade ljudi. U 2018. niz masovnih studentskih protesta, podstaknutih smrću dvoje tinejdžera, prisilio je vladu premijerke da odobri povećanje maksimalne zatvorske kazne s tri na pet godina za izazivanje smrti nepromišljenom vožnjom. 

 

Piše:
Srbija Danas/Agencije
19.03.2023. 12:13
Pogledajte više