Bio mu je to prvi radni dan, ali umesto na posao, otišao je u smrt: Mirko (31) poginuo je u ruševinama u Đenovi!

15.08.2018. 21:50
Piše:
Srbija Danas/Informer
Most u Đenovi / Izvor: Foto: Facebook/PrintScreen/Mirko Vicini/Profimedia
Most u Đenovi srušio se i odneo 39 života

Među tonama betona i metala srušenog vijadukta spasioci i dalje traže preživele. Tragedija koja se dogodila u Đenovi odnela je 39 života, od kojih je troje dece, koliko je do sada potvrđeno. Gotovo sto metara puta nestalo je u 15 sekundi u utorak oko podne.

Srušeni vijadukt nalazi se na važnom evropskom pravcu od Portugalije do Turske, i većina  žrtava prolazio je njime na putu ka mestima na kojima je trebalo da provedu svoj godišnji odmor. Pod tonama betona i metala stradala je tročlana porodica, informatičar Roberto Robiano (44) sa suprugom Ersiliom Pičinino (41) i sinom Samuelom (9).

Oni su iz Đenove krenuli na letovanje u Sardiniju. Spasioci su u potrazi za preživelima u njihovoj blizini čuli zvonjavu mobilnog telefona. Pronašli su suncobran, dečije ćebence i mobilni na koji je zvala Ersiliina majka i Samuelova baka, ali spasioci nisu imali snage da odgovore na poziv.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Porodični prijatelj rekao je da je na mesto nesreće došao oko 13 sati i prepoznao automobil pored kojeg je ugledao loptu sa fotografijom Spajdermena s kojom se igrao Samuel.

Samo nekoliko metara od automobila nastradale tročlane porodice Robiano, spasioci su pod ruševinama pronašli tela trojice kolega nastradalih na poslu. Tridesetjednogodišnji Mirko Vićini i 35-godišnji Bruno Kasagrande, obojica iz Đenove.

Oni su mesecima bili bez posla i konačno dobili su sezonski posao. Trebalo je da rade kao komunalci na uređenju ekoloških ostrva u lokalnoj kompaniji za otpad. Krenuli su na svoj prvi radni dan i poginuli zajedno sa kolegom Sandrom Kamporom.

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
15.08.2018. 21:50
Pogledajte više