BIZARNI TREND U SVETU: Dođete u restoran na večeru, a onda TOTALNI ŠOK - gledate VAĐENJE ORGANA! (FOTO)

24.02.2017. 08:40
Piše:
Srbija Danas/ Telegraf.rs
restoran / Izvor: Profimedia/ilustracija
Nesnosni smrad se širi u publici

Anatomi Lab Lajv je u poslednje vreme postao veoma popularan događaj u Velikoj Britaniji. Ako vam je dosta običnih večera i plesa, ovo morbidno mesto će moći da unese malo novina u vašnoćni život. Naravno, ako možete da podnesete činjenicu da večerate dok neko pred vama pokazuje organe.

Tvorac ovog projekta je učitelj Sem Piri, koji je inspiraciju pronašao u učenicima koji studiraju biologiju, a koji su imali priliku da seciraju svinje.

Događaj počinje dobrom večerom gde možete da jedete lososa i pečeni krompir, boraniju i pržene puževe, kao i šargarepu. Potom možete da se zasladite pitom od jabuka i kremom, a uz večeru vam se nudi pivo i vino kao piće.

STRAVIČNA NESREĆA U AMERICI: Dečak (6) poginuo u nesreći, vozač kolima uleteo u zgradu!

Jedino što nagoveštava šta će se dogoditi u toku večere jeste medicinski krevet na sredini prostorije, gde se nalazi i medicinski otpad i špricevi. Nakon što se večera završi, povlači se zavesa i odjednom se svi nađu u operacionoj sali, dok se na medicinskom krevetu nalazi telo prekriveno belim čaršavom.

Obučen u odgovarajuću odeću, patolog Sem povlaći prekrivači otkriva pažljivo otvorene grudi, prenosi Miror. Sem analizira mozak, srce i pluća dok ga publika pažljivo posmatra. On čak donosi organe i do stola kako bi publika pogledala izbliza.

– Nisam očekivala da će sve biti ovako blizu. Ne smeta mi da gledam, ali ne mogu da podnesem miris. Ne jedem meso – kaže Keli.

(UZNEMIRUJUĆE) NOSILI GA 2 KILOMETRA DO GROBLJA: Pred samu sahranu desilo se NEVIĐENO ČUDO!

Eva Hubledaj (32) iz Birmingema dolazi ovde pošto je fascinirana anatomijom.

– Oduvek sam bila zainteresovana za ljudsko telo, ali prvi put vidim ovako nešto. Ovo je bilo isuviše dobro, da bih ga propustila – kaže ona.

Njen verenik Tom Rutven (30) je predsednik univerzitetskog terapeutskog društva i jedan od brojnih studenata u publici.

– Ovo je velika šansa da se vidi kako funkcioniše ljudsko telo, posebno nakon što odslušate teoriju na predavanjima. To je mnogo više nego što imamo priliku da vidimo u učionici – kaže on.

Sem potom izvlači creva i želudac, a pokazuje i žučnu kesu, koju opisuje kao jaje dinosaurusa. Potom na red dolazi i pankreas koji izgleda kao grožđe. Creva i druge organe kupuju u klanicama koje svaki dan ubiju 3.500 svinja da bi zadovoljili potražnju za svinjetinom, kobasicama i slaninom.

Sem i njegov tim koriste organe da bi nacrtali dijagrame kako bi ljudima objasnili kako se razvijaju bolesti i kako utiču na čovekovo telo. Na kraju večeri, organi se odlažu u posebnu kesu i označavaju se kao klinički otpad za spaljivanje pa se sa njime postupa bezbedno.

 

Piše:
Srbija Danas/ Telegraf.rs
24.02.2017. 08:40
Pogledajte više