Borise, čuvaj se votke i Ruskinja: Britanija PANIČI zbog svog ministra u Moskvi - Dali mu URNEBESNE SAVETE

19.12.2017. 23:36
Piše:
Srbija Danas/Informer
Boris Džonson / Izvor: Profimedia
Strahuju zbog posete Džonsona Rusiji

Britanski zvaničnici upali su u paranoju zbog putovanja šefa diplomatije Borisa Džonsona u Moskvu u petak. Oni strahuju da bi agenti Kremlja na Džonsonu, prvom britanskom ministru spoljnih poslova koji će posetiti Rusiju od 2012, mogli da upotrebe neke od sovjetskih taktika. Zato mu poručuju da na put ne nosi mobilni telefon, kao i da izbegava votku, začinjenu hranu i lepe žene.

Ne daju ti da spavaš

Najdalje je otišao laburistički poslanik i šef parlamentarne grupe za odnose sa Rusijom Kris Brajant. On je Džonsonu napisao pismo koje liči na scenario za film o Džejmsu Bondu. Prepričao mu je svoja "neverovatna iskustva" iz januara 2010, kad je posetio Moskvu i Nižnji Novgorod, a da sve bude još luđe, to pismo objavio je "Tajms", koji u svetu smatraju uglednim listom.

- Sve su uradili da me izbace iz ravnoteže tokom pregovora. Telefon u mojoj hotelskoj sobi zvonio je na svakih sat tokom noći, a kad god bih podigao slušalicu, niko se ne bi javio s druge strane. Problem je bio u tome što telefon nije mogao da se isključi iz zida. Posle su mi objasnili da je ruska standardna procedura da ometaju san britanskim zvaničnicima kad dođu u posetu - naveo je Brajant.

Britanski poslanik je u Rusiji očigledno dobio neki stomačni virus ili je konzumirao mnogo hrane i pića na koje nije navikao, pa je imao problema. Međutim, on je to pripisao "sovjetskom mučenju".
- Hrana je bila jako ukusna i začinjena, votka veoma dobra, ali samo meni, od cele delegacije, posle nije bilo dobro - napisao je britanski političar.

"RT Frans" počeo sa radom: Obećavaju da neće razočarati Makrona

On je upozorio Džonsona da ne pravi grimase i ne čačka nos ispred ogledala jer će ga Rusi sasvim sigurno slikati i upotrebiti te fotografije kad bude zatrebalo. Poručio mu je i da mobilni telefon ostavi kod kuće jer će ga agenti FSB najverovatnije hakovati. Posebno mu je naglasio da se čuva lepih žena, jer će "one hteti samo da izvuku informacije od njega".

- Ako ti se lepa žena iznenada pridruži ili zakuca na tvoja vrata, dobro se pazi - istakao je Brajant.

Vladimir Putin / Izvor: Profimedia

Budi dosadan

Džonsonu je savetovao i da se trudi da bude jako dosadan.

- Znam da će ti to teško pasti, i sam mrzim da budem dosadan, ali Rusi će želeti da te osramote. Oni će te obasipati komplimentima u nadi da će te omekšati. Pazi se toga, budući da svaki političar misli da njegov šarm može čudnovato da utiče na nepopustljivost druge strane, a i svi mi želimo da popravimo odnos sa Ruskom Federacijom - poručio je Brajant.

Tramp objavio NOVU nacionalnu strategiju bezbednosti: Amerika je na prvom mestu

Za kraj je poslanik savetovao Džonsonu da obavezno na put ponese kapu, što je verovatno jedini dobar predlog u celom pismu.

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
19.12.2017. 23:36
Pogledajte više