SVE O NEVEROVATNOJ PROPAGANDI: Propao im plan sa Brejvikom, pa su našli novu žrtvu! SRBIJA NEMA NIKAKVE VEZE SA NAPADAČEM!

15.03.2019. 16:11
Piše:
Srbija Danas
Srbija / Izvor: Profimedia
Politički analitičar Božo Spasić u razgovoru za naš portal navodi da je činjenica da je napadač na džamiju na Novom Zelandu, Brenton Tarant, pominjao Srbe i Srbiju, rat u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji, kao i da je pre napada slušao srpsku muziku iz ratnih devedesetih, posledica negativne kampanje koja se o našoj zemlji o narodu vodi u poslednje tri decenije.

Politički analitičar Božo Spasić u razgovoru za portal "Srbija Danas" navodi da Srbija nema nikakve veze sa napadačem na džamiju u gradu Krajstčerču na Novom Zelandu, kada je napadač Brenton Tarant ubio 49. ljudi.

Upitan da prokomentariše to što je napadač na oružiju imao ćirilicom ispisana imena Miloša Obilića, Marka Miljanova i kneza Lazara, kao i da je pre napada slušao pesme koje su srpski vojnici pevali za vreme rata devedesetih godina prošlog veka, Spasić kaže da je to samo posledica propagande koja se protiv naše zemlje i naroda vodi već tri decenije, odnosno od početka ratova na teritoriji bivše Jugoslavije.

NOVI ZELAND NA NOGAMA! Još jedna EVAKUACIJA 360 kilometara od MESTA NAPADA NA DŽAMIJU!

NOVI ZELAND NA NOGAMA! Još jedna EVAKUACIJA 360 kilometara od MESTA NAPADA NA DŽAMIJU!

- On je verovatno sve to gledao na televiziji. Sve je to posledica propagande koja je vođena protiv nas, gde su Srbi predstavljani kao krivci za krvavi raspad Jugoslavije i za sve ratove u tom krvavom raspadu. Propaganda je bila toliko jaka da smo mi Srbi prikazani kao narod koji vodi nekakav navodni rat protiv svih muslimana i da smo mi navodno najveći mrzitelji muslimana. Sada im se njihova propaganda obila o glavu i vratila u najgorem mogućem obliku - naglašava Spasić.

Za Spasića je takođe i Manifest koji je napadač napisao na nekih sedamdesetak strana, posledica te iste kampanje, gde se napadač identifikuje sa Srbima koji su vodili neki "sveti rat protiv muslimana" u BiH i na Kosovu i Metohiji. I danas, posle tri decenije osećaju se posledice negativne slike koju su neki stvarali o Srbima i Srbiji.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Upitan da li smatra da bi ovo pominjanje Srba i Srbije, kao i događaja iz njene prošlosti, može dovesti do eventualne odmazde islamskih ekstremista u Srbiji ili u mestima u regionu i svetu gde žive Srbi, Spasić ističe da je takva mogućnost isključena.

- Napadač je  verovatno neuračunljivo lice koje je psihički nestabilno. Na tu njegovu nestabilnost nadovezala se višedecenijska negativna propaganda o nama. To je u njegovom poremećenom umu verovatno izazvalo nekakvu bolesnu identifikaciju sa Srbima i Srbijom - podvlači Spasić.

Spasić dodaje da ne isključuje mogućnost da je napadaču neko sugerisao da u svoj "pakleni plan" uvuče Srbe i Srbiju, makar verbalno, sa ciljem da se na neki način dokaže da je satanizovanje Srba bilo opravdano. 

Takođe navodi da ovaj događaj neće i ne može da utiče na pregovaračku poziciju Srbije u pregovorima oko Kosova i Metohije, jer je prosto napadač sve radio na svoju ruku, još ako istraga pokaže da se radi o psihički poremećenoj osobi, a verovatno će pokazati, onda ne vidi kako bi se on mogao dovesti u vezu sa Srbijom ili nekim njenim organom.

Ne isključuje ipak mogućnost da neko iskoristi sve ovo kako bi Srbe pokazao kao narod koji je navodno zadojen mržnjom prema muslimanima, a time i prema kosovskim Albancima, koji su na Kosovu i Metohiji skoro svi muslimanske veroispovesti.

Prvo pobio muškarce, a onda ušao u sobu gde su žene i deca... "Molio sam Boga da mu nestane metaka" (FOTO/VIDEO)

Prvo pobio muškarce, a onda ušao u sobu gde su žene i deca... "Molio sam Boga da mu nestane metaka" (FOTO/VIDEO)

Na kraju Spasić zaključuje da je i ovaj napad, kao i napad Andreasa Brejvika pre par godina u Norveškoj, koji je takođe pokušan da bude doveden u vezu sa Srbima i Srbijom, pokazuju kolike je štetne posledice po naš narod i državu ostavila negativna kampanja sa kraja XX veka. Posledice te kampanje će se osećati verovatno još neko vreme, što će svakako šteti imidžu naše države i naroda.

 

Piše:
Srbija Danas
15.03.2019. 16:11
Pogledajte više