Donbas samo što nije PROKLJUČAO: Ukrajina aktivirala snajperiste i diverzante

02.09.2018. 14:16
Piše:
Srbija Danas/Sputnjik
Donbas / Izvor: Profimedia
Jačaju pozicije na liniji razdvajanja

Snajperisti i pripadnici obaveštajno-diverzantske grupe ukrajinske vojske su se aktivirali duž linije razgraničenja u Donbasu!

Zvanični predstavnik policije Luganske Narodne Republike Andrej Maročko je precizirao da se radi o naseljenom mestu Sčastje koje kontrolišu oružane snage Ukrajine.

Maročko smatra da je glavni zadatak ukrajinske vojske da isprovocira LNR da prekrši primirje koje je stupilo na snagu 29. avgusta zbog početka školske godine.

- Ukrajinska komanda nastavlja da održava napetu situaciju u zoni konflikta i izlazi sa lažnim izjavama da LNR izvodi granatiranja – rekao je Maročko.

Aleksandar Zaharčenko / Izvor: Foto: Tanjug/AP

Ranije je ukrajinska vojska optužila jedinice LNR za granatiranje naselja Krimsko i Troicko.

Maročko nije isključio mogućnost da su jedinice dve brigade oružanih snaga Ukrajine otvorile vatru na sopstvene pozicije:

- Odgovorno tvrdim da Narodna milicija LNR poštuje Minski sporazum i da je spremna za mirno rešavanje konflikta.

Maročko je dodao da ukrajinske snage bezbednosti, koristeći režim prekida vatre koji je objavljen u Donbasu, jačaju svoje pozicije na liniji razdvajanja.

Lider DNR Aleksandar Zaharčenko poginuo u petak u eksploziji u restoranu Separ u centru Donjecka, a tom prilikom je ministar za prihode i poreze Aleksandar Timofejev teško ranjen. Od eksplozije je poginuo je i Zaharčenkov telohranitelj.

 

Piše:
Srbija Danas/Sputnjik
02.09.2018. 14:16
Pogledajte više