DŽON KERI ISPLJUVAO SRBE: Skandalozna izjava državnog sekretara SAD!

08.12.2016. 07:02
Piše:
Srbija Danas/Informer
Džon Keri / Izvor: Profimedia
Govorio o NATO principima!

Odlazeći državni sekretar SAD Džon Keri poručio je da je NATO agresija na Srbiju 1999.godine, baš kao i bombardovanje položaja Vojske RS tokom rata u Bosni, zaustavilo ratove na Balkanu! Keri je u Briselu izjavio da su „NATO i njegovi principi doveli do kraja ratova na Balkanu“. S obzirom da je Severnoatlantska alijansa na ovim prostorima delovala samo tokom dva sukoba na Kosovu i u Bosni, i to oba puta ubijajući Srbe, jasno je da je Keri ovako pohvalio NATO agresiju na naš narod!

MOSKVA POZDRAVLJA NAPORE DŽONA KERIJA! On izvodi aktivne korake ka postizanju mira u Siriji!

Džon Keri / Izvor: Profimedia

- Ostajemo posvećeni NATO principima. Ne mogu da opišem do kog nivoa sam siguran da su obe velike partije u SAD posvećene NATO i njegovim principima, jer su NATO i njegovi principi okončali ratove na Balkanu, pokazali solidarnost posle 11. septembra i podelili teret u Avganistanu i u borbi protiv terorizma – rekao je Keri u Briselu, na sastanku sa ministrima spoljnih poslova država članica NATO.

Istovremeno, šef NATO Jens Stoltenberg je podvukao da navodno „postoji povećano prisustvo Rusije na Zapadnom Balkanu.

BIVŠI DIREKTOR CIA: U rešavanju sirijskog problema treba da učestvuju i Asad i Rusija

Bombardovanje Beograda 1999 / Izvor: Profimedia

- Nema sukoba sa Rusijom, ali verujemo u pravo suverenih nacija da odlučuju o svom putu i budućnosti. Nećemo odgovoriti na rusku propagandu propagandom, već otvorenom debatom, jer verujemo da će na duže staze činjenice i istina nadjačati – zaključio je Stoltenberg.

Piše:
Srbija Danas/Informer
08.12.2016. 07:02
Pogledajte više