ERDOGANOV ČOVEK POZIVA NA LINČ: Bomba na Ameriku, UBITI NEPRIJATELJA! (VIDEO)

27.03.2017. 18:26
Piše:
Srbija Danas
Erdogan / Izvor: Reuters
On se u video poruci obratio jezivom pretnjom

Fatih Tezkan, javni govornik i kolumnista naklonjen vladajućoj Partiji pravde i razvoja (AKP) turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, u jednoj od svojih video-poruka koje je objavio na Tviteru rekao je kako Turska treba da bombarduje američku saveznu državu Pensilvaniju, a sve kako bi ubila imama Fetulaha Gulena i njegov najuži krug saradnika.

(MAPA) NOVO PREGRUPISAVANJE NA BLISKOM ISTOKU: Na pomolu rat Izraela i šiita?

POČEO TREĆI SVETSKI RAT!

Tezkan je rekao da je Pensilvanija, gde Gulen ima luksuzno imanje, mora biti bombardovana kao planine Kandil u severnom Iraku, gde se nalaze skloništa pripadnika Radničke partije Kurdistana (PKK).

- On (Gulen) bi morao da bude pogubljen tamo gde živi. Ne samo Fetulah Gulen, već i njegovi saradnici. Ako je potrebna lista njegovih saradnika, ja ću je rado dostaviti, mada je relevantne vlasti već poseduju, a na njoj je 20-30 ljudi - rekao je Tezkan u video-poruci koju je objavio proteklog vikenda na društvenim mrežama.

ZA SVE JE KRIV ERDOGANOV POSTER! Ambasador Švajcarske u Ankari pozvan na razgovor!

Tezkan važi za ultraradikalnog govornika, i njegovi stavovi svakako ne odražavaju stav turske vlade. Tezkan snažno podržava Erdogana, ali njegove ideje i predlozi neretko prelaze granicu zdravog razuma, poput ovog.

 

Piše:
Srbija Danas
27.03.2017. 18:26
Pogledajte više