HAOS U BRAZILU: Domoroci upali u predsedničku rezidenciju! (FOTO)

22.11.2016. 19:46
Piše:
Srbija Danas/Sputnjik
domorodac / Izvor: Reuters
Nezadovoljni su tretmanom u društvu i načinom života!

Deo predsedničke rezidencije Planalto u Braziliji, zauzeli su u utorak tokom protesta predstavnici autohtonih naroda u Brazilu. Hiljade domorodaca i tradicionalnih ribolovaca okupiralo je verandu brazilske palate predsednika Mišela Temera, a policija je blokirala ulaz u palatu, javlja AFP.  Među demonstrantima su domorodački narodi koji žele da vlada prizna granice njihovih teritorija, jer bi tako bili zaštićeni od farmera. Oni se protive i zakonu koji dopušta strancima da kupe njihovu zemlju.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Tradicionalni ribolovci zahtevaju veća prava. Većina demonstranata nosi plemensku odeću, oni pevaju, igraju i udaraju u bubnjeve.

SRUŠIO SE HELIKOPTER U BRAZILU: Poginula 4 policajca!

domoroci / Izvor: Profimedia

domoroci

Prema podacima portala „Brazil de fato“, stotine Indijanaca i predstavnika drugih polunomadskih naroda koji žive izolovano od civilizacije, protestovali su zbog pretnje koju za njihov način života predstavljaju moderna poljoprivreda i industrija. U okolini predsedničke palate raspoređene su jake snage bezbednosti, javlja Frans pres. Informacija o početku deblokade predsedničke rezidencije još uvek nema. 

Piše:
Srbija Danas/Sputnjik
22.11.2016. 19:46
Pogledajte više