HEROJ VELIKOG SRCA! On je otac više od 400 dece: Niko nije odbačen, svima je najdraži TATA! (VIDEO)

03.10.2018. 14:28
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Pop / Izvor: Foto: Youtube/Printscreen/Христианские фильмы
Humanost na delu!

Vladika Longin Černovicki, iguman Bančenskog manastira u Ukrajini, odgajio je od 2000. godine više od 400 odbačene dece i siročića.

NJIMA je pripala čast: Ovo su dobitnici Nobelove nagrade za hemiju

Lično je usvojio 253 dece, za šta ga je 2008. godine, ordenom Heroja Ukrajine odlikovao tadašnji predsednik države Viktor Juščenko.

Vladika Longin osnovao je u Bančenskom manastiru prihvatilište za napuštenu decu i siročad, koje je 2002. godine i osveštao mitropolit kijevski Vladimir.

Pop / Izvor: Foto: Youtube/Printscreen/Христианские фильмы

Od tada je više od 400 mališana u njemu našlo voljenog oca i srećno detinjstvo u stabilnoj i bezbednoj sredini. Četrdeset tih malenih bića rođeno je s virusom HIV, a stotinak sa invaliditetom i/ili smetnjama u razvoju.

Skripalj ne veruje da ga je Rusija otrovala! SVE JE BILA SAMO BRITANSKA FARSA?

Pošto su mnogi zbog raznih životnih okolnosti morali da imaju u dokumentima ime roditelja, on je lično usvojio 253 mališana. Svi ga zovu "tata" i ne zaboravljaju svoj dom.

Oni koji su pozavršavali škole i fakultete i zasnovali svoje porodice vraćaju se u manastir i pomažu u sirotištu oko nove braće i sestara.

UZBUNA U PENTAGONU: Poslato nekoliko pošiljki, a kad su ih otvorili, počela je PANIKA

Skromni vladika svojim životom najbolje propoveda suštinu hrišćanstva - ljubav i milost prema bližnjem, jer svi smo deca Božja i bližnji jedni drugima.

Pratite nas na našem instagramu Srbijadanas.

 

Piše:
Srbija Danas/Kurir
03.10.2018. 14:28
Pogledajte više