Ispovest gej žigola uzdrmala Vatikan: Spavao sam sa 40 sveštenika

06.03.2018. 09:14
Piše:
Srbija Danas/Srpski Telegraf
Vatikan / Izvor: Profimedia
Manđakapra napuljskoj nadbiskupiji poslao čitav dosije na 1.200 strana zajedno sa eksplicitnim fotografijama

Frančesko Manđakapra, gej Italijan koji za život zarađuje baveći se prostitucijom, tvrdi da mu je za njegove usluge debelo platilo čak 40 aktivnih sveštenika i studenata teologije u Vatikanu, što je izazvalo još jedan neviđeni potres u vrhu Rimokatoličke crkve.

Osim što je naveo imena svojih klijenta, koji bi trebalo da žive u strogom celibatu i nikako ne budu homoseksualci, Manđakapra je napuljskoj nadbiskupiji poslao čitav dosije na 1.200 strana zajedno sa eksplicitnim fotografijama penisa i anusa koje je razmenjivao sa crkvenim licima.

Takođe je naglasio da je razvratne sveštenike ogrezle u blud i razvrat prijavio iz moralnih pobuda.

- Nisam više mogao da podnesem to licemerje. Zato sam otkrio ko su ti sveštenici – rekao je Manđakapra.

Frančesko Manđakapra / Izvor: Foto: Facebook/printscreen/Francesco Mangiacapra

Napuljski kardinal Krecenčo Sepe pokušao je da se opravda i ogradi od imena koja se nalaze u dosijeuu tvrdeći da nijedan od navedenih sveštenika ne služi u Napulju.

- Poslao sam papi dosije zbog ozbiljnosti slučajeva. Sveštenici koji su zgrešili moraju da ispaštaju i da se pokaju zbog štete koju su učinili - istakao je nadbiskup Sepe.

Skandal se na tome nije završio jer je gej žigolo poslao medijama i zapise razgovora putem mobilnog u kojima je zakazivao seks. Manđakapra ipak nije želeo da sveštenike i studente optuži za seks sa maloletnicima.

- Reč je o gresima, ne o zločinima – naglasio je Manđakapra za italijanske medije koji su poslednjih dna preplavljeni njegovim slikama sa društvenih mreža, a i sve češće ga pozivaju u popularne TV emisije.

Brojni skandali česti su u poslednje vreme u Rimokatoličkoj crkvi, a poslednji se desio prošlog meseca, kad je sud u Rimu osudio Pjetra Amaneta, sudiju rimske kurije, jer je u njegovom stanu nađena velika količina fotografija s dečjom pornografijom.

 

Piše:
Srbija Danas/Srpski Telegraf
06.03.2018. 09:14
Pogledajte više