IZBODENA DECA SU STARA IZMEĐU 22 MESECA I TRI GODINE Otkriven motiv stravičnog zločina na dečjem igralištu (FOTO)

09.06.2023. 12:49
Piše:
Srbija Danas/Index.hr
Francuska Sirijac / Izvor: Foto: Printscreen
Otkriven motiv Sirijca Hršćanina koji je u Francuskoj izbo decu uzvikivajući ime Isusa?

Jučerašnji napad nožem na malu decu u francuskom gradu Ansiju zgrozio je francusku, ali i svetsku javnost. Napadač je 31-godišnji Sirijac, koji je na dečjem igralištu u mirnom alpskom gradiću nožem izbo četvoro dece i dvoje odraslih. Najmanje jedno dete bilo je u kolicima.

Izbodena deca su stara između 22 meseca i tri godine, rekli su u policiji. Na društvenim mrežama pojavio se jezivi snimak napada, na kome se vidi kako unezvereni napadač s nožem u ruci traži i ubada decu na dečjem igralištu, pri čemu se vidi i kako ubada dete u kolicima. Snimak je krajnje uznemirujući i nećemo ga objaviti.

(UZNEMIRUJUĆE) ŽENE VRIŠTALE POKUŠAVAJUĆI DA SPASU DECU: Cela Francuska u šoku, isplivao horor snimak napada nožem (VIDEO)

(UZNEMIRUJUĆE) ŽENE VRIŠTALE POKUŠAVAJUĆI DA SPASU DECU: Cela Francuska u šoku, isplivao horor snimak napada nožem (VIDEO)

HOROR NA IGRALIŠTU! Muškarac izbo OSMORO DECE, troje mališana u kritičnom STANJU!

HOROR NA IGRALIŠTU! Muškarac izbo OSMORO DECE, troje mališana u kritičnom STANJU!

Uzvikivao Isusovo ime tokom napada

Kao što smo juče obavili, napadač je sirijski hršćanin koji je u Evropu došao pre 10 godina. Status izbeglice je dobio u Švedskoj, iz koje je u Francusku stigao pre četiri meseca, nakon što se razveo od supruge koja kaže da otad ne zna ništa o njemu. U Švedskoj je ostavio i trogodišnju ćerku.

U prošlogodišnjoj prijavi za status izbeglice u Francuskoj izjavio je da je sirijski hršćanin. Tokom jučerašnjeg napada na decu u parku Sirijac je uzvikivao ime Isusa Hrista. Nakon što je uhapšen, kod njega su nađeni krst i hrišćanski molitvenik.

Francuska Sirijac / Izvor: Profimedia

Francuske vlasti juče su objavile da motiv napada nije teroristički i kako napadač nema niti dosije niti je lečen zbog psihičkih problema

Zahtev za status izbeglice mu je odbijen pre par dana: "Zabrinjavajuća koincidencija"

Ali, danas je ministar unutrašnjih poslova Francuske, Gerald Darmanin, objavio podatak, koji bi mogao da bude važan za otkrivanje motiva mahnitog napadača. Naime, Sirijac se za status izbeglice prijavio i u Francuskoj, a zahtev mu je odbijen pre samo nekoliko dana. 

- Ta konicidencija je zabrinjavajuća. Napravio je to što je napravio samo nekoliko dana nakon što mu je zahtev odbijen - rekao je Darmanin.

BBC navodi kako je napadač viđen kod igrališta u posljednjim danima. Buljio je u obližnje jezero i mumljao u bradu.

Piše:
Srbija Danas/Index.hr
09.06.2023. 12:49
Pogledajte više