PAO "KAPO DI TUTI KAPI", GLAVA MAFIJE: Pušten sa doživotne robije greškom pa ga lovili po celoj Evropi (VIDEO)

06.08.2021. 13:37
Piše:
SrbijaDanas/Euronews
policia nacional / Izvor: Foto: Printscreen/Twitter/Policia Nacional
Paviđlianti je prethodno pušten zbog proceduralne greške

Jedan od najokrutnijih mafijaša i bivši šef italijanske mafijaške grupe Ndrangeta 60-godišnji Domeniko Paviđlianiti juče je ponovo uhapšen u Madridu, i to nakon dve godine bjekstva, objavila je policija.

Predstavljen je kao "šef svih šefova" u spomenutoj mafijaškoj grupi 80-ih i 90-ih godina, a čije je utočište u Kalabriji. Ndrangeta je jedna od najvećih mafijaških organizacija na svetu - ima uticaj širom planete.

 

Paviđlianiti je prvi put uhapšen u Španiji 1996. i potom je izručen u Italiju, gde je služio doživotnu kaznu zatvora za teške zločine, među kojima su ubistvo i trgovina drogom. Međutim, greška u izračunavanju dužine njegove kazne je za posledicu imala da u oktobru 2019. bude pušten na slobodu. Tada je ponovo otišao u Španiju.

U januaru ove godine u Bolonji mu je u odsustvu izrečena dodatna 12-godišnja zatvorska kazna. Zbog toga je juče ponovo uhapšen u Madridu, a zahvaljujući zajedničkoj akciji španske policije i karabinjera.

Osim toga, policija je oduzela šest mobilnih telefona, 6.000 evra u gotovini i lažne portugalske dokumente koje je imao kod sebe.

Piše:
SrbijaDanas/Euronews
06.08.2021. 13:37
Pogledajte više