Petak 23. feb 2024.
Hitna pomoć

Majka sa bebom šetala pored škole kad ih je NAPALA ZVER: Ljudi sa užasom gledali kako ih je RASTRGLA I UBILA

Foto: Shutterstock
Fatalni napadi polarnih medveda retki su u novijoj istoriji te države.

Polarni medved ganjao je stanovnike u selu na Aljasci, pa usmrtio mladu majku i njenog jednogodišnjeg sina u izolovanom selu na zapadu Aljaske.

MEDIJI TVRDE: Uveden obavezni vojni rok za muškarce i ženeTenkovi

MEDIJI TVRDE: Uveden obavezni vojni rok za muškarce i žene

"KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU" Pada vlada zbog DIOR torbice od 2.000 dolara? NOVI SKANDAL PRVE DAMEKim Keon Je, Južna Koreja

"KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU" Pada vlada zbog DIOR torbice od 2.000 dolara? NOVI SKANDAL PRVE DAME

IZUMIRANJE ČOVEČANSTVA SVE VIŠE POSTAJE STVARNOST! Naučnici otkrivaju KATASTROFE koje nas očekuju u 2024. godini: "Svet nije spreman na ovo..."globalno zagrevanje

IZUMIRANJE ČOVEČANSTVA SVE VIŠE POSTAJE STVARNOST! Naučnici otkrivaju KATASTROFE koje nas očekuju u 2024. godini: "Svet nije spreman na ovo..."

Medved je napao Samer Majomik (24), iz Sent Majkla na Aljasci, i njenog jednogodišnjeg sinčića Klajda Ongtovasruka blizu škole u Velsu, na zapadnom delu poluostrva Sjuard, rekla je policija, dodajući da inicijalni izveštaji ukazuju da je polarni medved ušao u zajednicu i jurio više stanovnika. Policija je rekla da je lokalni stanovnik ubio medveda dok je napadao ženu i detu.

- Istražitelji su saznali da je majka sa sinom šetala pored škole i klinike kad je došlo do napada - rekao je za "CBS njuz" Ostin Mekdanijel, portparol policije Aljaske.

"CBS njuz" navodi da je Vels mali grad sa oko 150 ljudi, nešto više od 150 km severozapadno od Nouma. Naseljen je pretežno Inupijakima, domorodačkim narodom Aljaske.  

Fatalni napadi polarnih medveda retki su u novijoj istoriji te države. Polarni medved je 1990. usmrtio ženu u selu Point Lej, dalje na sever od Velsa. Biolozi su kasnije reki da je životinja pokazivala znake gladi.

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd