Makron poručio Francuskoj: Boriću se protiv PODELA, borba protiv TERORIZMA biće primarna!

07.05.2017. 22:39
Piše:
Tanjug
Makron / Izvor: Reuters
Obraćanje novog predsednika Francuske

Novoizabrani predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je večeras da će Francuskoj služiti "s poniznošću, požrtvovanošću i odlučnošću" i da će se svom snagom boriti protiv podela koje podrivaju njegovu zemlju, delujući u korist svih Francuza.

Žan-Marin Le Pen: Moja ćerka je PORAŽENA zbog stava o Evropskoj uniji!

Upoznajte Brižit Tronje (64) - PRVU DAMU Francuske

Makron je održao svečani govor u štabu svog izbornog tima u 15. pariskom arondismanu, pre nego što se uputio ka dvorištu Luvra, gde njegove pristalice proslavljaju njegovu pobedu u danas održanom drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj.

Makron je priznao da u francuskom društvu postoje podele koje su navele ljude "da glasaju za ekstremne partije", istakavši da će se boriti protiv podela u zemlji nakon što je, kako je naveo, izborna kampanja iznela na videlo "gnev, zabrinutost i sumnje" mnogih glasača, prenosi AFP.

Francuska / Izvor: Reuters

Novoizabrani šef francuske države pozdravio je dosadašnjeg predsednika Fransoa Olanda, ali i svoju protivkandidatkinju Marin Le Pen.

Poručio je da će, kao predsednik, braniti i Francusku i Evropu, i da će nastojati da evropske institucije približi evropskim narodima, navodi Rojters.

"Nova stranica ove duge istorije se otvara večeras i želim da to bude stranica nade i ponovo uspostavljenog poverenja", istakao je Makron.

Uz to, obećao je da će Francuska biti "u prvim redovima borbe protiv terorizma, kako na domaćem tako i na međunarodnom tlu".

AP ocenjuje da je njegov večerašnji govor bio više priznanje teškog zadatka koji se pred njim nalazi, nego pobednički govor.

 

Piše:
Tanjug
07.05.2017. 22:39
Pogledajte više