"Mamin drug" je pokušao da OTME DEVOJČICU IZ PUNOG PARKA! Reakcija prolaznika iznenadila je građane (VIDEO)

15.09.2020. 13:55
Piše:
SrbijaDanas/Telegraf
otmica devojčice / Izvor: Foto: Printscreen/Facebook/In the NOW
Devojčica je ljubaznog čiku sa osmehom prvo odbijala, a onda mu je pružila ruku.

Svake godine u svetu nestane više od 500.000 mališana. Mnogi od njih, nažalost, više nikad ne budu pronađeni. Kako smo kao svet suočeni sa sve većim brojem manijaka koji vrebaju decu po parkovima, školskim dvorištima, ali i na ulici, trebalo bi da smo do sada "izveštili sva čula" i naučili da primetimo da je neko dete u opasnosti, i naravno, da mu pomognemo. Međutim, da li smo zaista na to spremni?

AKCIJA!! = ULTRA LAST MINUTE CENE Hurgada od 445€, Bugarska od 139€, Istanbul od 85€

AKCIJA!! = ULTRA LAST MINUTE CENE Hurgada od 445€, Bugarska od 139€, Istanbul od 85€

POZNAT DATUM UPOTREBE KINESKE VAKCINE PROTIV KORONE: Tri su već ponuđene najugroženijim službama

POZNAT DATUM UPOTREBE KINESKE VAKCINE PROTIV KORONE: Tri su već ponuđene najugroženijim službama

NAJSTARIJI NA SVETU: Mužjak pande proslavio rođendan i postao rekorder

NAJSTARIJI NA SVETU: Mužjak pande proslavio rođendan i postao rekorder

Odgovor na to pitanje može se naći u snimku otmice male Vasilise iz Ukrajine, koju je "mamin drug" pokušao da odvede iz prepunog parka. Nasmejani mladić, koji izgleda kao "dobro dete iz komšiluka" prišao je devojčici staroj oko pet godina, koja je sama sedela na klupi.

- Ćao, pa ti tu sediš sama, gde je mama? - upitao je mladić sedajući na klupu kraj Vasilise.

Kada je devojčica rekla da je mama u prodavnici, mladić je naivno upitao: "Sećaš li se ti mene?". Na odmahivanje glavom, mladić je krenuo da ubeđuje devojčicu kako je on stari drugar njene mame. Na insistiranje devojčice da ne zna ko je on i da ga mama nikad nije pominjala, mladić "menja ploču" i devojčici priča kako ima sestricu njenih godina kojoj treba da kupi poklon. Potom ubeđuje devojčicu da krene sa njim i da mu pomogne u odabiru poklona. Nije bilo potrebno mnogo vremena da Vasilisa nasmejana pruži ruku i odšeta sa nepoznatim čikom... Momak i devojka koji su sedeli kraj njih uopšte nisu reagovali!

Srećom, snimak koji je nastao u Ukrajini je socijalni eksperiment. Mladić je glumac koji iskušava prolaznike i građane i proverava da li će reagovati ukoliko pokuša da otme dete. Prilikom svakog eksperimenta menjali su "taktiku", pa je tako mama u jednom delu devojčici rekla da ide do prodavnice i da slučajno ne priča sa nepoznatima i da nikako ne kreće sa nepoznatim ljudima. Nažalost, malecka nije poslušala.

Potom je majka zadužila jednu ženu da joj pričuva dete dok se ne vrati - mladić je uspeo da obrlati gospođu i povede dete...

A onda je usledio šok... Naime, u više situacija reagovali su mladi momci koji su potrčali za "otmičarem", tražeći mu ličnu kartu, ispitujući ga zašto odvodi dete i terajući ga da sačeka majku. Otmičar je uporno tvrdio da je u pitanju prijatelj porodice, terajući i samu devojčicu da to potvrdi... Kako se sve odigravalo, pogledajte u snimku koji sledi.

 

Piše:
SrbijaDanas/Telegraf
15.09.2020. 13:55
Pogledajte više