Među ukrajinskim mornarima i ŠPIJUNI! Kijev PRIZNAO: Bili su na SPECIJALNOM ZADATKU

27.11.2018. 10:45
Piše:
Tanjug
Ukrajina, Rusija / Izvor: Profimedia
Ukrajina i Rusija razmenjivale optužbe pošto je Rusija zaplenila tri ukrajinska broda nakon pucnjave na ta plovila, a tada je objavljeno da su u incidentu ranjena šestorica mornara

Ruska agencija TAS S objavila je da je šef Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasil Gricak potvrdio informaciju o prisustvu dvojice vojnih kontraobaveštajaca SBU na brodovima ukrajinske mornarice koji su zarobljeni u nedelju u Kerčkom moreuzu zbog povrede ruske državne granice.

- Oficiri ukrajinske obaveštajne službe izvodili su borbene zadatke kontraobaveštajne podrške odeljenju ukrajinske mornarice, u skladu sa Članom 12 ukrajinskog zakona o Službi bezbednosti Ukrajine -  navodi se Grisakovom saopštenju.

Rojters je prethodno objavio da je Gricak objavio da je ukrajinski vojni kontraobaveštajac teško ranjen nakon što je ruski avion ispalio rakete na ukrajinska plovila tokom njihovog sučeljavanja u nedelju.

Mornarica SAD / Izvor: Profimedia/ilustracija

- Prema potvrđenim operativnim informacijama SBU, jedna od ruskih jurišnih letelica koristila je je dve nenavođene borbene rakete na ukrajinske čamce, a kao rezultat toga jedan od oficira SBU teško je ranjen - saopštio je Hricak.

Rojters navodi da su Ukrajina i Rusija razmenjivale optužbe pošto je Rusija zaplenila tri ukrajinska broda nakon pucnjave na ta plovila, a tada je objavljeno da su u incidentu ranjena šestorica mornara.

Ukrajina je juče uvela ratno stanje, navodeći kao razlog pretnju od ukrajinske kopnene invazije.

Ruska strana nazvala je incident u Kerčkom moreuzu provokacijom, a EU i NATO su pozvali na deeskalaciju situacije.

 

Piše:
Tanjug
27.11.2018. 10:45
Pogledajte više