MONSTRUOZNO ubistvo u Indiji: Devojčicu danima mučili i silovali, a zatim ZADAVILI

13.04.2018. 10:14
Piše:
Srbija Danas/Index.hr
Kathue / Izvor: Foto:Printscreen/Youtube/Nafis khan
Sve to jer je bila muslimanka

Stanovnici indijskog grada Kathue zahtevaju pravdu nakon brutalnog silovanja i ubistva osmogodišnje devojčice Asife Bano u januaru. Ona je imala samo osam godina kada je pratila jednog muškarca do šume, nakon čega je trpela grupno silovanje tri dana, a njeno izmučeno telo pronađeno je na livadi u severnoj Indiji 17. januara. 

Policija je objavila da je Asifa tri dana bila na sedativima, a nekoliko muškaraca je svakodnevno silovalo. Službenici su izjavili da je na kraju zadavljena, "što bi se dogodilo i ranije da jedan od napadača nije insistirao da je opet siluje".

- Kako bi bili sigurni da je mrtva, ubice su dvaput udarile Asifu kamenom u glavu - objavio je indijski portal Firstpost.

Mesecima nakon brutalnog zločina, stanovnici malog grada Kathue, u kojem je Asifa ubijena, traže pravdu za devojčicu. Vlasti su optužile osam muškaraca za koje je Asifin otac rekao da su je napali samo zato što je bila muslimanka. 

Otac Mohamad Jusuf Pujvala rekao je za Njujork Tajms da veruje da su muškarci, koji pripadaju hinduizmu, ubili njegovu ćerku kako bi isterali muslimane iz zajednice. Policija je takođe objavila da je Asifa ubijena u hinduističkom hramu, čiji čuvar je bio upleten u planiranje njenog ubistva.

Hinduisti su organizovali proteste zbog hapšenja osmorice napadača i izjavili da se "nekim policajcima koji rade na slučaju ne može verovati jer su muslimani poput Asife". 

Asia Times objavio je da je policija čekala dva dana da prijavi Asifin nestanak, a medije je obaviestila o njenoj smrti tek nekoliko dana nakon ubistva:

- Susedi su čuli vriske i plač male devojčice. Zašto joj policija nije ranije pomogla - rekla je zastupnica Šamima Firdous nekoliko nedelja nakon što je pronađeno Asifino tijelo. Zastupnici vladajuće stranke BJP-a zatražili su da slučaj preuzme indijska savezna policija.

 

Piše:
Srbija Danas/Index.hr
13.04.2018. 10:14
Pogledajte više