MOSKVA PORUČILA VAŠINGTONU: Nećete moći da nadgledate naše izbore!

08.11.2016. 10:39
Piše:
Tanjug
Moskva / Izvor: Profimedia
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je diplomatsku notu američkim vlastima i poručilo im da diplomatama iz SAD neće biti dozvoljeno da u budućnosti nadgledaju izbore u Rusiji.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je diplomatsku notu američkim vlastima i poručilo im da diplomatama iz SAD neće biti dozvoljeno da u budućnosti nadgledaju izbore u Rusiji, navodi novinska agencija RIA pozivajući se na zamenika šefa ruske diplomatije Sergeja Rjabkova.

Prema njegovim rečima, taj potez predstavlja odgovor Rusije na ometanje ruskih diplomata, koji su tražili da nadgledaju predsedničke izbore u SAD zbog mogućih nepravilnosti, prenosi Rojters. 

Kremlj / Izvor: Profimedia

Ruska centralna izborna komisija (RCI) saopštila je početkom novembra da neće nadgledati predsedničke izbore u SAD, prenela je ruska novinska agencija Tas.

Predsednica RCI Ela Pamfilova kazala je da to nije odluka RCI, već stav mnogih koji misle da bi na taj način Rusija uticala na izbore.

Ela Pamfilova / Izvor: Youtube printscreen/Россия 24

Moskva je ranije imala spor sa Vašingtonom oko pokušaja da pošalju svoje posmatrače na predsedničke izbore i optužila SAD da su zauzela antiruski stav.

Rjabkov je rekao ranije da američke kolege ne bi trebalo da računaju da će Rusija "jednostavno zaboraviti" za zabranu ruskim posmatračima da nadgledaju američke predsedničke izbore. 

Izbori za predsednika SAD održavaju se danas, a kandidat demokrata je Hilari Klinton dok je kandidat republikanaca Donald Tramp. 

Piše:
Tanjug
08.11.2016. 10:39
Pogledajte više