Na Trampov predlog: Đina Haspel ostaje PRVI ŽENSKI KANDIDAT ZA DIREKTORA CIA

06.05.2018. 21:28
Piše:
Srbija Danas/Srna
Đina Haspel / Izvor: Profimedia
Vratila u sedište agencije u Lengliju u saveznoj državi Virdžiniji

Đina Haspel, koja je kandidat američkog predsednika Donalda Trampa za direktora Centralne obaveštajne agencije (CIA), pokušala je da povuče kandidaturu zbog zabrinutosti u vezi sa njenom ulogom u programu ispitivanja ove agencije, piše američki dnevnik "Vašington post".

List piše, pozivajući se na četiri višerangirana neimenovana američka zvaničnika, da je Haspelova bila pozvana u Belu kući na sastanak radi razgovora o njenoj povezanosti sa programom ispitivanja koji je obuhvatao razne tehnike uključujući i simulaciji davljenja.

Ona je predstavnicima Bele kuće rekla da će povući kandidaturu kako bi izbegla ispitivanje pred Komitetom za obaveštajna pitanja u Senatu što bi moglo da naškodi CIA. Haspelova se potom vratila u sedište agencije u Lengliju u saveznoj državi Virdžiniji.

Zgrada CIA / Izvor: Profimedia

- Službenici Bele kuće, uključujući Marka Šorta i portparola Saru Sanders otišli su potom u Lengli na razgovore koji su trajali nekoliko časova, ali nisu dobili obećanje od Haspelove da će ostati kandidat. Tek juče je Bela kuća dobila uveravanja da neće povući kandidaturu - piše list.

Haspelova, koja je prva žena kandidat za direktora CIA, trebalo bi na ovoj funkciji da nasledi Majka Pompea sadašnjeg državnog sekretara.

 

Piše:
Srbija Danas/Srna
06.05.2018. 21:28
Pogledajte više