Nakon ostavki najbližih saradnika: Tereza Mej imenovala novog šefa kabineta

10.06.2017. 22:13
Piše:
Agencije
Tereza Mej / Izvor: Reuters
Mej je rekla da želi da prouči izbore i zašto nisu dali rezultat za koji se nadala

Britanska premijerka Tereza Mej imenovala je novog šefa kabineta posle ostavki dvoje njenih najbližih saradnika.

Dvoje najbližih saradnika Tereze Mej podneli OSTAVKU nakon vanrednih parlamentarnih izbora

"TEREZA MEJ, SRAM TE BILO!": Hiljade Britanaca traži povlačenje poziva Trampu! (GALERIJA)

Gavin Barvel, bivši ministar za stanovanje, zameniće šefa kabineta Nika Timotija i premijerkinu savetnicu Fionu Hil koji su danas podneli ostavke. Mnogi su smatrali njih dvoje krivim za neuspeh Konzervativaca na izborima.

Barvel je bio jedan od konzervativnih poslanika koji je ostao bez svog poslaničkog mesta na izborima u četvrtak, na kojima je Konzervativna stranka izgubila parlamentarnu većinu.

Tereza Mej / Izvor: Reuters

Zbog lošeg rezultata povećao se pritisak na Terezu Mej da podnese ostavku ali ona je rekla da će ostati i voditi Britanju tokom pregovora o izlasku iz Evropske unije.

Mej je rekla da želi da prouči izbore i zašto nisu dali rezultat za koji se nadala i dodala da će Gavin imati važnu ulogu u tome.

Severnoirska Demokratska unionistička partija (DUP) dogovorila se u principu o sporazumu za pružanje podrške konzervativnoj vladi, objavljeno je danas iz Dauning strita.

Merkel se ŽURI: Što pre početi pregovore o izlasku Velike Britanije iz EU!

Mej je i najavila da će raditi sa Demokratskom unionističkom partijom (DUP) i da će formirati manjinsku vladu uz jihovu podršku.

Konzervativci Tereze Mej su osvojili 318 mesta u parlamentu i najjača su stranka posle izbora, ali nemaju potrebnu većinu od 326 mesta. Fali im osam mesta, dok DUP ima deset mesta u parlamentu.

Piše:
Agencije
10.06.2017. 22:13
Pogledajte više