"NAPLAĆUJEM SINU STANARINU, ali mu dajem priliku i da ZARADI!" Majka 7-GODIŠNJEG DEČAKA pokrenula lavinu komentara zbog nesvakidašnjeg pristupa roditeljstvu...

13.10.2021. 18:58
Piše:
Srbija Danas
Majka / Izvor: Foto: Tik Tok/Printsreen/ @craftedandcozy
Jedina tema, čini se, oko koje se ljudi uvek dele i na koju svako ima drugačije mišljenje jeste – roditeljstvo. Svaka majka, otac, baka ili deda brinu o deci drugačije, ali i znaju kako bi drugi trebali da se ponašaju prema svojoj

Jedna majka je upravo na tu temu izazvala zanimljivu debatu, nakon što je priznala da traži od svog sedmogodišnjeg sina da plaća stanarinu. Dodaje da joj dečak na kraju svakog meseca daje novac za iznajmljivanje, ali i električnu energiju, prenosi “Miror”.

RAZORAN ZEMLJOTRES U PACIFIKU! Ostrvo na udaru, već drugi put za nekoliko dana

RAZORAN ZEMLJOTRES U PACIFIKU! Ostrvo na udaru, već drugi put za nekoliko dana

NAJVEĆI ASTEROID KOJI SE DO SADA PRIBLIŽIO ZEMLJI: Kako njegovo kretanje može da utiče na Zemlju?

NAJVEĆI ASTEROID KOJI SE DO SADA PRIBLIŽIO ZEMLJI: Kako njegovo kretanje može da utiče na Zemlju?

-Imam sedmogodišnjaka. On ima dnevnu listu zadataka koje mora svakodnevno da ispuni. Ako uradi sve sa spiska, dobija dolar dnevno. Krajem meseca shvata da ima račune i daje mi novac za to. Ima stanarinu, struju za svoju sobu i internet –ispričala je majka sa Floride na svom TikTok profilu.

Nastavila je da objašnjava da je ideja bila da njeno dete razume da je deo novca namenjen za računa, a da sa ostatkom može da raspolaže po svojoj želji. I pre nego što su je mnogi napali, nastavila je:

-Ne trošim njegov novac, već ga uplaćujem na njegov štedni račun. To ga je naučilo vrednosti novca i odgovornosti, zadovoljna sam rezultatima, a nadam se da će i vama ova tehnika pomoći – zaključila je.

majka / Izvor: Foto: Tik Tok/Printsreen/ @craftedandcozy

Dok su je mnogi pratioci hvalili, drugi su tvrdili da deca treba da budu deca i da će kasnije u životu svakako brinuti o novcu i naučiti važne lekcije.

“Okej, ali on ima sedam godina! Zašto mu ne dozvolite da bude dete, a to radite kada bude tinejdžer”, “Nije važno koliko ima godina, ovo je tako pametna ideja, jer neki to ne shvate ni kao odrasli”, podeljeni su bili korisnici TikToka.

 

Piše:
Srbija Danas
13.10.2021. 18:58
Pogledajte više