NASA OTKRILA: Postoji još 7 planeta koje su pogodne za život!

22.02.2017. 19:08 20:18
Piše:
Srbija Danas/ RT
planeta, Mars / Izvor: Profimedia
Revolucionarno

Otkriveno sedam novih planeta koje su veličine Zemlje rečeno je na NASA konferenciji. Takođe je otkriveno da su te planete pogodne za život.

(UŽIVO) POČELA VANREDNA KONFERENCIJA NASA: Ceo svet bruji o ovome (VIDEO)

Pred večerašnju konferenciju rečeno je samo kratko da "nisu u pitanju vanzemaljci", a o otkrićima govore astrofizičar Tomas Curbuhen iz štaba NASA u Vašingtonu, Mihael Žilon, astronom sa belgijskog Univerziteta u Liježu, menadžer naučnog centra Spicer u Pasadeni u Kaliforniji Šon Keri, Nikol Luis, astronom sa Instituta za teleskopsko istraživanje svemira u Baltimoru i Sara Siger, profesorka astronomije i fizike na MIT i Kembridžu.

- Otkriveno je sedam planeta veličine Zemlje na samo 40 svetlosnih godina i nalaze se u tri zone u kojima je moguće nastanjivanje. Naučnici veruju da na tri od ovih sedam planeta postoji voda i da je pitanje dogledne budućnosti kada će ona moći da bude otkrivena - kazao je Curbuhen.

Te planete su, kako je rekao Mihael Žilon, blizu jedna drugoj i kreću se poput Zemlje, na jednakoj udaljenosti od zvezde, tako da je na jednoj polovini planeta uvek noć, nazivajući ovo otkriće "najuzbudljivijim u poslednjih 15 godina".

Piše:
Srbija Danas/ RT
22.02.2017. 19:08 20:18
Pogledajte više