NATO toliko mrzi Ruse da je počeo da slavi USTAŠE i NACISTE (VIDEO)

14.07.2017. 13:22
Piše:
Srbija Danas
NATO revizija istorije / Izvor: Profimedia/ilustracija
Alijansa prekraja istoriju Evrope

NATO je zarad konfrontacije sa Rusijom izgleda postao spreman na sve, pa i na reviziju istorije Drugog svetskog rata, bar ako je suditi po video-snimku objavljenom na sajtu Alijanse.

NATO je putem svojih profila na društvenim mrežama objavio osmominutni film pod nazivom "Šumska braća - borba za baltičke države".

Rusi nazvali stvari pravim imenom: NATO su Hitlerovi naslednici koji su nam izmakli!

U filmu su "Šumska braća" predstavljena kao baltički borci za slobodu od sovjetskog jarma, da bi se na kraju ispostavilo da ovaj propagandni film NATO-a ustvari slavi bivše pripadnike nacističkog "Vafen-SS".

U propagadnom filmu Alijanse navodi se da su "Šumsku braću" činili "bivši vojnici koji su se borili na obe strane, a sada su se plašili za svoje živote, s obzirom na to da je sovjetska vlada brzo hvatala i eliminisala sve one koji su podržavali ideju nezavisnosti".

Međutim, grupu su osnovali pripadnici 20. divizije "Vafen-SS", od kojih su mnogi radili na Hitlerovom "konačnom rešenju" (istrebljenja Jevreja iz Evrope) i bili poznati po svojoj nemilosrdnosti i nizu ratnih zločina. Zbog toga im je Adolf Hitler lično odobrio da ostanu na teritoriji baltičkih republika 1944. godine, kada se iz Litvanije, Letonije i Estonije, pred naletom Crvene armije, povlačila nemačka vojska.

NATO falsifikuje istoriju radi revizije suđenja nacistima!

Kao pripadnici SS-a ovi borci su tokom Drugog svetskog rata palili sela kod Pskova, Novgoroda, Lenjingrada. Učestvovali su u pogromu u Varšavskom getu gde je, prema podacima Nirnberškog tribunala, uz učešće baltičkih odreda SS mučeno i ubijeno više od 55.000 Jevreja.

Ali o tome u snimku emitovanom na sajtu NATO-a nema ni reči.

Marš vetarana SS-a u Rigi / Izvor: Profimedia

Opasan revizionizam

Britanski istoričar Rori Jomans, specijalista za nacizam i NDH, rekao je za hrvatske medije da je ovaj propagandni potez NATO-a "opasan".

Tompson na koncertu ponovo vikao "Za dom spremni", a država Hrvatska ćuti i dopušta vređanje Srba!

- Dobro je poznato da su demokratske države poput Velike Britanije, Kanade i SAD-a u posleratnoj eri prihvatile veliki broj istočnih Evropljana, Litvanaca i Ukrajinaca, koji su bili umešani u kolaboraciju sa nacistima i sprovođenje holokausta, jer je zbog početka Hladnog rata njihov antikomunizam odjednom postao koristan. Njihove neugodne prošlosti su zanemarene. Ne možemo promeniti istoriju, ali to je vrlo sramno nasleđe - rekao je Jomans.

Ali, s obzirom na aktualne napetosti s Rusijom, za NATO izgleda nije problem da promoviše bivše SS-ovce samo zato što su ujedno bili i antikomunisti.

Zloglasne jedinice Waffen SS / Izvor: Profimedia

Jomans ističe da se očigledno ništa nije naučilo iz prošlosti. 

Ovakve revizije dodaju ulje u na vatru u državama poput Hrvatske gde zločinački ustaški pokret iz Drugog svetskog rata svakodnevno doživljava renesansu, a da zvanične vlasti o tome ćute.

Rusi nazvali stvari pravim imenom

Ruske političke i akademske institucije oštro su reagovale na najnoviju provokaciju Severnoatlantske alijanse.

Da li ulazak u NATO pakt postaje pretnja interesima EU?

- Video NATO-a o "šumskoj braći" koji ubijaju naše vojnike potvrđuju da kad je reč o NATO-u imamo zapravo posla sa Hitlerovim naslednicima koji su nam izmakli - napisao je na Tviteru potpredsednik Vlade Dmitrij Rogozin.

- NATO ima suludu potrebu da insistira na tome kako mora da zaštiti baltičke zemlje od "ruske agresije“ i pošto-poto hoće da pokaže da Rusija navodno pokušava da napadne ove zemlje, koje su inače članice Alijanse. To je samo izgovor kako bi NATO ’aktivno jačao bezbednost‘, odnosno imao razlog da održava vojne vežbe, razmešta svoje trupe na trajnoj osnovi i sve vreme vrlo glasno insistira na navodnoj ruskoj agresiji. Mislim da je potreba da Severnoatlantska alijansa ojača svoje prisustvo na ruskim granicama jedini razlog za pokretanje ove priče - izjavio je nezavisni ekspert za međunarodnu bezbednost Igor Nikolajčuk za agenciju Sputnjik.

NATO revizija istorije / Izvor: Profimedia/ilustracija

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova pozvala je javnost da prekine pokušaje NATO-a da revidira istoriju.

- Ne budite ravnodušni, to je falsifikovanje istorije koju namerno širi NATO sa ciljem potkopavanja rezultata Nirnberškog procesa. I to mora da se spreči! Ako je danas Bandera heroj a "šumska braća" — partizani koji spasavaju Baltik, šta će biti sutra? - upitala je Zaharova, imajući u vidu kontroverznog ukrajinskog nacionalistu Stepana Banderu, koji je ubijen 1959. godine u Minhenu.

Piše:
Srbija Danas
14.07.2017. 13:22
Pogledajte više