Nemački mediji: Putin je gospodar svetske političke scene

20.05.2018. 10:30
Piše:
Srbija Danas/Sputnjik
putin merkel / Izvor: Profimedia
"Putin pokazao Merkelovoj ko je gazda u kući"

Nemački tabloid "Bild" objavio je članak posvećen sastanku predsednika Rusije Vladimira Putina i nemačke kancelarke Angele Merkel u Sočiju. Autor teksta smatra da je ruski lider "jasno pokazao Merkelovoj ko je u gazda u kući - ne samo u letnjoj rezidenciji predsednika, već i na svetskoj političkoj sceni".

Uoči pregovora sa Merkelovom, Putin se susreo sa sirijskim liderom Bašarom el Asadom koji je, kako se navodi u članku, optužio nemačku kancelarku za "masovna ubistva". Autor navodi da je ranije ruski lider otvorio most koji povezuje kopneni deo Rusije sa Krimom, što je osudila nemačka vlada.

putin merkel / Izvor: Profimedia

Uprkos tome, četiri nedelje pre početka Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, nemačka kancelarka Angela Merkel "sedi u fotelji u gostima kod Putina u toplom Sočiju".

- Glava Kremlja može da bude više nego zadovoljan - zaključuje autor.

Putin je u petak održao razgovore sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Sočiju. Prema rečima ruskog predsednika, razgovor sa Merkelovom bio je značajan i pravovremen. Nemačka kancelarka je izjavila da je održavanje dobrih odnosa sa Rusijom deo strateških interesa Nemačke.

Piše:
Srbija Danas/Sputnjik
20.05.2018. 10:30
Pogledajte više