Nikako ne mogu da nas sruše, mi preživljavamo: Zaharova zagrmela zbog suspenzije Rusije sa OI

06.12.2017. 08:07
Piše:
Srbija Danas
Marija Zaharova / Izvor: Profimedia
Snažna poruka Moskve

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova komentarisala je na svojoj Fejsbuk stranici suspenziju ruske reprezentacije sa Olimpijskih igara 2018. godine u Pjongčangu i istakla da nikako ne mogu da ih sruše.

Zaharova UVERENA: Stejt department želi da pogorša odnose sa Rusijom

Zaharova OŠTRO poručila Amerikancima: Iznesite na videlo ciljeve BONDSTILA

- Nikako ne mogu da nas sruše. Ni svetskim ratom, ni raspadom Sovjetskog Saveza, ni sankcijama… Mi preživljavamo... Svetske prognoze nisu planirale oživljavanje Rusije kao sportske sile: omladina je već trebalo da spava, na stadionima da budu prodavnice odeće, a treneri da rade za druge reprezentacije - napisala je ona.

Zaharova je, takođe, istakla dostignuća ruskih sportista. Pored toga, prema njenim rečima, sport u Rusiji postao je jedna od nacionalnih ideja.

- Sve vreme pokušavaju da nam dokažu besmislenost svega našeg - načina života, kulture, istorije, a sada i sporta. Da li boli? Vrlo. Dušom i srcem sam sada uz naše sportiste. Da li ćemo preživeti" Da" - dodala je Zaharova.

Uprkos "ANTIRUSKOM TALASU": Interesovanje za rusku kulturu i tradiciju SVE VEĆE

Ruski sportisti će, na Zimskim olimpijskim igrama u februaru sledeće godine u Pjongčangu, moći da se takmiče samo pod olimpijskom zastavom, a funkcionerima Ministarstva sporta i Olimpijskog komiteta Rusije zabranjeno je prisustvo na takmičenju u Južnoj Koreji, odlučio je u utorak Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

Piše:
Srbija Danas
06.12.2017. 08:07
Pogledajte više