NOVA SAZNANJA O BERLINSKOM NAPADAČU: Proveo četiri godine u italijanskom zatvoru!

22.12.2016. 09:49
Piše:
Tanjug
napad u Berlinu / Izvor: Reuters
U napadu u Berlinu ubijeno 12, a povređeno 48 osoba

Tunišani osumnjičen za teroristički napad na božićnom sajmu u Berlinu, za kojim je nemačka policija raspisala nagradu do 100.000 evra, bio je četiri godine u italijanskom zatvoru i pušten je jer nije mogao da bude deportovan u domovinu, objavili su italijanski mediji.

Anis Amri (24) je osumnjičen za napad kamionom u ponedeljak u Berlinu, kada je ubijeno 12, a povređeno 48 osoba. 

KO JE BOBAN ABDURAHMAN: Sve o Srbinu koji je povezan sa krvoprolićem u Berlinu (VIDEO/FOTO)

U Italiju je pobegao posle "arapskog proleća" 2011. u Tunisu, kada je svrgnut s vlasti Zine El Abidine Ben Ali.

NEMAČKA POLICIJA / Izvor: Reuters

Agencija ANSA objavila je da su italijanske vlasti htele da izruče Amrija nakon što odsluži zatvorsku kaznu izrečenu za više dela, ali to nije bilo moguće jer nije posedovao dokumenta zemlje iz koje potiče. 

Bio je nasilan

Kaznu je služio u zatvoru u Palermu i bio je nasilan, ali u zatvoru nije pokazivao znakove radikalizacije, navodi italijanska agencija.

Posle odsluzenja kazne 2015, bio je prevezen u Centar za identifikaciju u očekivanju dokumenata iz Tunisa koji nisu nikada stigli, pa je po isteku zakonskog roka morao da napusti Italiju, navodi agencija pozivajući se na izvore istrage. 

/ Izvor:

U Nemačku je stigao kao izbeglica 2015, a ove godine mu je odbijen zahtev za azil. Mediji u Nemačkoj navode da je bio na listi potencijalnih počinitelja terorističkih napada i da je bio u kontaktu s Islamskom državom, prenosi Hina.

Nemačka je juče ponudila 100.000 evra za informacije koje bi dovele do hapšenja Amrija. Objavljene su i njegove fotografije uz napomenu da može biti nasilan i naoružan.

Piše:
Tanjug
22.12.2016. 09:49
Pogledajte više