Ona će biti premijerka i mama, a on domaćin i tata: Na pitanje novinara kako će to da izvede dala je FENOMENALAN ODGOVOR

31.01.2018. 18:53
Piše:
Srbija Danas
Jacinda Arden / Izvor: Profimedia
Super mama

Ona je najmlađa premijerka u istoriji Novog Zelanda, a sada će se po još jednom slučaju izdvojiti, i to ne samo na planu Novog Zelanda, već celog sveta.

Novi Zeland, ali i većina sveta, sa oduševljenjem je dočekao saopštenje Jacinde Ardern, koja je na Tviteru objavila da je trudna.

Podsetimo, kada je stala na čelo Novog Zelanda, novinare je najviše zanimala jedna stvar u vezi sa njom - da li planira decu.

Jacinda Arden / Izvor: Profimedia

Sada su dobili odgovor na to pitanje, a Jacinda je već mogla da pretpostavi u kom smeru će se kretati dalja pitanja, pa je pokušala da sve pokrije na objavi na društvenim mrežama.

- A mislili smo da je 2017. godina bila puna dešavanja! Klark i ja smo presrećni što ćemo u junu dobiti i trećeg člana i time se pridružiti mnogim roditeljima koji igraju dve životne uloge - roditelja i zaposlene osobe. Biću premijerka i mama, a Klark će biti domaćin. Znam da će svi imati mnogo pitanja i odgovoriću na sve redom, a dotle vas uveravam da je sve već isplanirano - poručula je premijerka Novog Zelanda.

Odnosi dve Koreje opet u padu: Kim naredio da napuštaju Olimpijske igre u Pjongčangu

Možda je mislila da će time sprečiti neprijatna i neprikladna pitanja, ali jedan novinar već je uspeo da je pita kako će se u isto vreme boriti sa jutarnjim mučninama i spremanjem za sednice.

- Tako to rade dame - kratko je odgovorila.

Jacinda Arden / Izvor: Profimedia

Jacinda je divan primer da žene ne treba da strahuju za to da li će moći da se snađu u obe uloge, jer ako žele, moći će. A isto tako, ne treba ni da se osećaju dužno da i dalje igraju dve uloge ukoliko žele da se posvete samo ulozi majke.

Tako je to nedavno uradila još jedna političarka - poslanica australijskog parlamenta, Kejt Elis (40) koja je rešila da malo uspori tempo u parlamentu jer se plaši da će mnogo toga propustiti u odrastanju deteta.

 

Piše:
Srbija Danas
31.01.2018. 18:53
Pogledajte više