OŽENIO MALOLETNU ĆERKU, ALI I JOŠ 20 DEVOJČICA! Nije za one sa slabim želucem: Sve su se žrtvovale za Gospoda

05.12.2022. 15:54
Piše:
Srbija Danas
žene / Izvor:
Bejtman predvodi grupu koja se odvojila od radikalnog mormonskog ogranka Fundamentalističke crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana.

Semjuel Repli Bejtman (46), uhapšen je u Arizoni ranije ove godine, a prema svedočenju pod zakletvom optužen je da je oženio dvadesetak žena i maloletnih devojaka, među kojima je i rođena ćerka. On je uhapšen u septembru kada je zaustavljen dok je prevozio maloletne devojčice u prikolici opremljenoj kaučem i improvizovanim toaletom, prenosi Dejli mejl.

Bejtman predvodi grupu koja se odvojila od radikalnog mormonskog ogranka Fundamentalističke crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana (FLDS), ali je bila toliko ekstremna da ga je čak i bivši vođa grupe Voren Džefs, osuđeni silovatelj dece, osudio.

U izjavi se navodi incest, grupni seksualni činovi i trgovina decom radi seksa. Agent FBI Doun A. Martin je, pozivajući se na izjave svedoka, napisao da je Bejtman počeo da se proglašava porokom i otkrio nameru da se oženi sopstvenom ćerkom tinejdžerkom 2019. godine.

DEVOJČICE NAPADNUTE NA PUTU DO ŠKOLE: Izbo ih nožem U SRED BELA DANA i pobegao - evo gde se krio, policija hitno reagovala

DEVOJČICE NAPADNUTE NA PUTU DO ŠKOLE: Izbo ih nožem U SRED BELA DANA i pobegao - evo gde se krio, policija hitno reagovala

UDARALE IH PO GLAVI I ZAKLJUČAVALE U TOALET: Uhapšene tri vaspitačice pod sumnjom da su zlostavljale mališane!

UDARALE IH PO GLAVI I ZAKLJUČAVALE U TOALET: Uhapšene tri vaspitačice pod sumnjom da su zlostavljale mališane!

ŠPANIJA NE MIRUJE! Nove pretnje upućene konzulatima Ukrajine - policija zaplenila još tri KRVAVA paketa

ŠPANIJA NE MIRUJE! Nove pretnje upućene konzulatima Ukrajine - policija zaplenila još tri KRVAVA paketa

U izjavi se navodi da je Bejtman od tada prikupio pedesetak pratilaca i više od dvadeset žena, od kojih su mnoge mlađe od petnaest godina. Dokazi takođe uključuju snimke na kojima Bejtman razgovara sa parom u Kolorado Sitiju govoreći im da je Nebeski Otac.

Trojici svojih odraslih muških sledbenika dao je najdragoceniju stvar koju je posedovao, svoje ćerke. Svedok navodi da je nakon toga Bejtman gledao kako trojica muškaraca imaju veze sa njegovim ćerkama, od kojih je jedna imala samo dvanaest godina.

- Devojke su se žrtvovale za Gospoda, Bog će popraviti njihova tela i obnoviti opnu. Nikada nisam imao više samopouzdanja u vršenju njegove volje, sve je to iz ljubavi - rekao je Bejtman.

U izveštaju se dalje navodi da se 2020. odvezao do kuće para u Kolorado Sitiju u velikom terencu punom žena i devojaka, gde ih je sve predstavio kao svoje supruge. Najmlađa među njegovim suprugama bila je devojčica rođena 2011. godine, koja nije mogla biti starija od devet godina. Bejtmen je posedovao dva Bentlija, iako su njegove žene putovale sa manje stila. Njegov prvi susret sa zakonom dogodio se u avgustu kada ga je zaustavio policajac koji je video dečje prste u otvoru zadnjih vrata prikolice. U prikolici su bile tri devojčice starosti od 11 do 14 godina zajedno sa kaučem, kamp stolicama i toaletom sa kantom, a još dve žene i devojčice bile su u terencu i vukle su prikolicu.

Samuel Rappylee Bateman / Izvor: Foto: Coconino County Sheriff‘s Office

Bejtman je uhapšen i optužen po tri tačke za zlostavljanje dece. Federalni tužioci su potvrdili da je dok je bio u zatvoru razgovarao sa svojim pristalicama u Kolorado Sitiju, naredio im da izbrišu komunikacije poslate putem šifrovane aplikacije za razmenu poruka i zahtevao da sve žene i devojke dobiju pasoše.

On se izjasnio da nije kriv na Magistratskom sudu u Flagstaffu. On nije optužen za seksualne zločine sa decom, iako je osumnjičen za prevoz maloletnika između Arizone, Jute, Nevade i Nebraske u svrhu seksualne eksploatacije.

Bejtmanov advokat Adam Zikerman upozorio je da se u predmetu radi o verskom progonu i da on ne predstavlja opasnost po zajednicu. Američki sudija Kamil Bibls naložio je Bejtmanu da ostane iza rešetaka dok se slučaj ne reši zbog mogućeg uticaja na svedoke ili povlačenja međunarodnih kontakata koji bi mu pomogli.

Poligamija je nasleđe ranih učenja Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, ali je crkva napustila tu praksu 1890. i sada je striktno zabranjuje.

Piše:
Srbija Danas
05.12.2022. 15:54
Pogledajte više