PAKT VUKOVA UDRUŽENIH PROTIV RUSIJE: Obama i evropski lideri potvrdili nastavak NATO saradnje!

18.11.2016. 14:40
Piše:
Tanjug
/ Izvor:
Evropski partneri su posle neočekivane pobede republikanca Donalda Trampa tražili od Obame uveravanja da će SAD ostati privržene NATO!

Evropski lideri i odlazeći američki predsednik Barak Obama saglasili su se danas u Berlinu da je potrebno nastaviti saradnju u međunarodnim organizacijama kao što je NATO, kao i da sankcije protiv Rusije treba da ostanu na snazi, saopštila je Bela kuća.

NATO trupe / Izvor: Profimedia

- Lideri su se saglasili da je neophodna kolektivna saradnja kako bi se unapredila transatlantska agenda, naročito kada je reč o stabilizaciji Bliskog istoka i severne Afrike, kao i obezbeđivanju diplomatskog rešenja za konflikte u Siriji i istočnoj Ukrajini - kaže se u saopštenju, prenosi Rojters. 

Barak Obama i Vladimir Putin / Izvor: Reuters

Obama je danas tokom poslednje posete Evropi održao sastanak sa kancelarkom Angelom Merkel, italijanskim premijerom Mateom Rencijem, predsednikom Francuske Fransoa Olandom, premijerima Španije i Velike Britanije Marijanom Rahojem i Terezom Mej.

Evropski partneri su posle neočekivane pobede republikanca Donalda Trampa tražili od Obame uveravanja da će SAD ostati privržene NATO i jačanju transatlantske saradnje.

Piše:
Tanjug
18.11.2016. 14:40
Pogledajte više