PANIKA u Kongresu SAD: Nismo u stanju da se odbranimo od NUKLEARNOG napada (FOTO)

26.01.2018. 10:51
Piše:
Srbija Danas/Sputnjik
Kongres / Izvor: Profimedia
Svi sistemi protivraketne odbrane nalaze se na Aljasci i Kaliforniji

- Kopneni sistemi protivraketne odbrane nisu u stanju da odbrane SAD od potencijalnog masovnog nuklearnog napada, bilo da je reč o Rusiji, Kini, Iranu ili Severnoj Koreji - izjavila je američka kongresmenka Elis Stefanik.

Prema rečima Stefanokove, Amerika se suočava sa rastućom pretnjom od nuklearnog napada, a nisu samo Severna Koreja i Iran glavna pretnja, već su tu i Rusija i Kina.

- Kako bi povećale svoj geopolitički uticaj, te zemlje nam bacaju izazov na svim frontovima i direktno ugrožavaju našu nacionalnu bezbednost - istakla je Stefanikova.

Stefanikova je podsetila i da je od 18 testiranja protivraketnog štita samo njih 10 bilo uspešno, iako nijedan test nije realizovan u uslovima imitacije realnog napada.

Tramp UCENJUJE Palestince: Neće dobiti finansijsku pomoć, moraju da se vrate mirovnim pregovorima

- Za uništavanje jedne neprijateljske mete koriste se četiri presretača, što je veoma loše u slučaju da neprijatelj zajedno sa raketama lansira i mamce koji bi primorali te naše rakete da ih prate, i to uzaludno - dodala je ona.

Kongres / Izvor: Profimedia

Istovremeno, ona je upozorila i da se sistemi protivraketne odbrane nalaze na Aljasci i u Kaliforniji, što znači da je istočna obala SAD praktično nebranjena.

- Kako bi se ta situacija izmenila, neophodno je razmestiti deo protivraketnog štita i u Ford Dramu, nedaleko od Njujorka - zaključila je kongresmenka.

Piše:
Srbija Danas/Sputnjik
26.01.2018. 10:51
Pogledajte više