Pisma dečaka PARAJU DUŠU: Mama, hladno mi je, spremi mi svinjetinu kad se vratim

07.07.2018. 22:07
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Dečaci u pećini / Izvor: Profimedia
Agonija zarobljenih u pećini na Tajlandu još uvek traje

Dečaci zarobljeni u pećini Tam Luang na Tajlandu poslali su pisma svojim roditeljima u kojima im poručuju da su dobro, da ne brinu za njih, ali da ne zaborave njihove rođendane.

Dok spasioci, među kojima je i srpski ronilac Ivan Karadžić, obučavaju 12 dečaka starih od 11 do 16 godina da rone kroz jedva prohodne pećinske tunele, oni su prvi put poslali poruke svojim rođacima.

Spašavanje dečaka / Izvor: Profimedia

- Molimo vas ne brinite. Svi smo zdravi i jaki. Ali ima toliko hrane koje smo željni i koju ćemo jesti kad izađemo. Jedva čekamo da stignemo kući, a nastavnike molimo da nam ne daju previše domaćih zadataka - piše u zajedničkoj poruci.

Pored nje, svaki dečak je poslao i po jednu kratku poruku svojim najbližima.

- Mama, tata, volim vas. Ako uspemo da izađemo, da li, molim vas, možete da me odvedete na prženu svinjetinu u restoranu? Volim vas - napisao je jedan dečak.

Situacija na Tajlandu sve KRITIČNIJA! Odlaže se akcija spašavanja dečaka

- Znam da brinete što me nema već dve nedelje, ali čim se vratim, pomagaću vam u radnji svakog dana. Dolazim uskoro - napisao je Ekart Vongsukčan, 14-godišnji golman u timu.

Dečak zvani Pong poručio je da je siguran, ali da mu mama i tata donesu roštilj da jede.

Akcija spašavanja dečaka / Izvor: Profimedia

- Dobro sam, ali mi je mnogo hladno. Ne brinite i ne zaboravite moj rođendan - poručio je dečak koji ovih dana puni 16 godina.

Trener dečaka Ekapol Čantavong (25) izvinio se roditeljima zbog svega što se desilo i rekao da će o dečacima brinuti najbolje što ume, a onda poslao i poruku svojoj porodici.

- Ja ću biti dobro. Ujko, kaži babi da spremi hrskave čvarke da jedem kad izađem. Sve vas volim - napisao je on.

Dečaci i njihov trener, pronađeni su u ponedeljak, 10 dana nakon što su nestali, i od tada spasioci pokušavaju da ih izvuku iz pećine.

 

Piše:
Srbija Danas/Kurir
07.07.2018. 22:07
Pogledajte više