POČELA NUKLEARNA TRKA!? Rusija i Kina sa jedne, Amerika sa druge strane

23.12.2016. 15:44
Piše:
Tanjug
Donald Tramp / Izvor: Reuters
Puca od samopouzdanja

Portparol novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa Šon Spajser danas je, u vezi sa jučerašnjom Trampovom porukom na Tviteru o potrebi za jačanjem američkih nuklearnih kapaciteta, kazao da novi šef Bele kuće time upozorava druge zemlje.

"Bio je odgovor mnogim zemljama. Rusija, Kina i drugi pričaju o proširenju svojih nuklearnih kapaciteta", rekao je Spajser za "Foks njuz", prenosi AP.

Rojters javlja da su akcije proizvođača uranijuma i kompanija koje se bave tehnologijom nuklearnog goriva skočile danas nakon Trampovog komentara. Agencija navodi da nije jasno šta je bio njegov povod, ali primećuje da je upućen istog dana kada je ruski predsednik Vladimir Putin kazao da njegova zemlja treba da pojača svoje nuklearne snage.

NAJAVA BOLJIH ODNOSA: Putin SPREMAN da ide kog Trampa

Tramp je danas, na pitanje da razjasni tvit o potrebi za jačanjem američkih nuklearnih kapaciteta, odgovorio: "Neka bude trke u naoružanju", objavio je MSNBC.

"Sve ćemo ih nadmašiti na svakom koraku i nadživećemo ih sve", kazao je Tramp u intervjuu za tu američku televizijsku mrežu.

Donald Tramp / Izvor: Profimedia

Trampov portparol Spajser rekao je istovremeno za NBC da "neće biti trke u naoružanju zato što će se druge zemlje urazumiti", kao i da te zemlje treba da shvate da Tramp neće dozvoliti da "podrivaju SAD".

AMERIKA JAČA NUKLEARNU PRETNJU! Tramp želi da se svet urazumi

Novi šef Bele kuće poručio je juče na Tviteru da njegova zemlja mora u velikoj meri da ojača i proširi svoje nuklearne kapacitete.

"SAD moraju u velikoj meri da ojačaju i prošire svoje nuklearne kapacitete sve dok se svet ne urazumi u vezi sa nuklearnim oružjem", naveo je Tramp.

Piše:
Tanjug
23.12.2016. 15:44
Pogledajte više