Počeo Samit G7 na Siciliji: Akrobacije na nebu, protesti na zemlji (FOTO)

26.05.2017. 16:12
Piše:
Tanjug
Sicilija / Izvor: Reuters
Agenda spremna

Dok je je akrobatski tim italijanskog vazduhoplovstva "Freče Tricolori" pozdravio lidere G7 na Siciliji ispisujući u letu boje italijanske zastave na nebu, ekološki aktivisti su organizovali proteste na obali.

Sedam NAJMOĆNIJIH stiglo na Siciliju: Bezbednosne službe u strahu - Etna PRED ERUPCIJOM

DIPLOMATSKI SKANDAL U TURSKOJ: Zbog rezolucije o genocidu odbili da prime nemačku delegaciju

Letačku akrobaciju lideri sedam najrazvijenijih zemalja posmatrali su iz bašte elitnog hotela San Domeniko Palas u Taormini gde se održava samit G7.

Aktivisti ekoloških organizacija Grinpis i Oksfem protestovali su protiv klimatskih promena što je jedno od najproblematičnijih pitanja na agendi dvodnevnog sastanka.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Aktivisti Grinpisa su u osam kajaka na moru raširili transparente sa porukama među kojima i "Planeta Zemlja na prvom mestu", prenosi AP.

Na obali su otkrili svoju Statuu slobode visoku četiri metra sa pojasom za spasavanje kao simbolom patnji migranta i pretnji od povećanja nivoa mora što je, kako upozoravaju, posledica klimatskih promena.

Aktivisti Oksfema su nosili maske sa likovima sedam lidera i transparent na kojem je pisalo "Sporazum iz Pariza" čije napuštanje je najavio presednik SAD Donald Tramp.

 

Piše:
Tanjug
26.05.2017. 16:12
Pogledajte više