Ponekad sam ljut, pa vrištim: Dečak snimio video o svojoj borbi sa autizmom i rasplakao sve (VIDEO)

06.12.2017. 12:11
Piše:
Srbija Danas/ABC news
Džordž Jonulis / Izvor: Foto: Printscreen/Youtube/Lisa Jolley
Emotivno

Džordž Jonulis (9) iz Severne Karoline boluje od autizma i u videu koji je sam napravio pokušava, prevashodno svojim drugarima, da ukaže na to da je isti kao oni. Džordž ili kako bismo ga kod nas "krstili" - Đorđe, voli Majnkraft, Harija Potera i takose, mrzi jogurt, ali to sve nema veze sa autizmom, već samo sa tim što je devetogodišnji dečak, piše ABC news.

- Zdravo svima, zovem se Džordž i progovorio sam kada sam imao skoro tri godine. U stvari, moji roditelji uopšte nisu bili sigurni da li ću uopšte progovoriti. Uglavnom, mogu da ostvarim kontakt očima kada razgovaram s vama. Ali to nije uvek bilo tako. Kao mnogo druge dece sa autizmom, možda ne gledam u vas, ali to ne znači da vas ne slušam. Kad smo već kod slušanja, mogu da vidim i čujem mnogo toga, mnogo zvukova i sve u isto vreme. To ponekad otežava da se fokusiram na bilo koji poseban zvuk ili misao. Zato kada me nešto pitate može malo da potraje dok vam ne odgovorim - navodi Džordž.

Još jedan od njegovih problema, je kaže, što sve što mu se kaže shvata bukvalno. Ono što mu pomaže da se fokusira su žvakaća guma i slušalice.

Mladić (18) priznao pred kalifornijskim sudom: Seksualno sam zlostavljao pedesetoro dece!

- Ako mi neko kaže da sednem (uzmem stolicu), ubrzo će u učionici biti jedna stolica manje. Ponekad sam isfrustriran kada me neko prekine ili kada nešto ne ide kako je planirano. Ponekad se naljutim mnogo više i duže nego što bi većina ljudi. I tada mogu da budem prilično glasan ili čak i da vrištim!

Panika na kruzeru koji plovi za Australiju: Misteriozna zaraza hara među putnicima

Ali, poziva on drugare, i sve ostale koji ga možda sretnu, da mu slobodno priđu i pitaju ga sve što ih interesuje.

 

Piše:
Srbija Danas/ABC news
06.12.2017. 12:11
Pogledajte više